Journal Man: ‘Peaky Blinders’ vraćaju se s jednim novim, mladim glumačkim licem

Journal Man: ‘Peaky Blinders’ vraćaju se s jednim novim, mladim glumačkim licem

Prošlog smo vam tjedna pisali o muškim glumcima koji čine novu hollywoodsku generaciju o kojoj ćemo još puno slušati. Na taj popis uskoro bismo mogli dodati Conrada Khana, 21-godišnjeg glumca koji je upravo zapečatio karijeru novom ulogom u seriji ‘Peaky Blinders.’

Peaky-Blinders

Nakon što je 2013. godine počela s prikazivanjem, jedna od najuspješnijih BBC-jevih serija Peaky Blinders ubrzo je postala globalni fenomen. Smještena u kriminalno podzemlje u Birminghamu 20-tih godina prošlog stoljeća, britanska serija koja prati obitelj Shelby i njihovu bandu iz godine u godinu oduševljava i kritiku i publiku.

Trenutno se snima nova i ujedno posljednja sezona, a tko je mladi glumac koji će se pridružiti ekipi omiljene serije?

Od ‘Black Mirrora’ do ‘Peaky Blindersa’

Glumac Conrad Khan tek je navršio 21 godinu, ali već se neko vrijeme penje do statusa glumca u usponu. Uloga u seriji ‘Peaky Blinders’ bez sumnje je njegov najvažniji angažman dosad, ali svojim je radom već zaradio nominaciju za BAFTA-u, jednu od najvažnijih glumačkih nagrada. Kao što je slučaj bio s Paulom Mescalom (‘Normal People’), Khana će vjerojatno početi redati sve veće filmske i TV projekte kad izađe posljednja sezona sad već kultne serije.

Međutim, priznanja je dobio za uloge u filmovima ‘The Huntsman: Winter’s War’, ‘County Lines’, a glumio je i u seriji ‘Black Mirror’ u epizodi ‘Smithereens.’ Iako je prvi film iz 2016. dobio relativno slabe kritike i ocjene, svi su pohvalili glumačku ekipu koju osim Khana (koji je igrao manju ulogu) čine i Charlize Theron, Chris Hemsworth, Emily Blunt, Sam Claflin i drugi. ‘County Lines’ je, ipak, bila njegova prva jaka uloga koju je prepoznala i Britanska filmska akademija. U pitanju je film snimljen po istinitoj priči o 14-godišnjaku koji je uvučen u mrežu kriminalaca.

Što očekivati od nove sezone s Khanom u ekipi?

Budući da je šesta sezona posljednja, s velikim iščekivanjem pratimo detalje radnje. Snimanje je konačno ponovno krenulo u siječnju, ali još se ne zna kad ćemo dobiti premijeru. Dobre su vijesti da s krajem serije pristiže novi veliki ‘Peaky Blinders’ projekt – tvorac serije Steven Knight je najavio da će nakon snimiti film kojim će se završiti priča o Peaky Blindersima.

 U petoj sezoni je Tommy Shelby (Cilian Murphy) postao zastupnik u britanskom parlamentu, a planove mu pokušava pomrsiti Oswald Mosley (Sam Claflin), zastupnik sklon fašizmu. Kada njegovo ubojstvo propadne, Tommy uperi pištolj u vlastitu glavu, što je posljednja scena koju smo vidjeli. O njegovoj se ulozi još ne znaju nikakvi detalji, ali ne sumnjamo da će glumac Conrad Khan biti izvrstan dodatak glumačkoj ekipi koja je osvojila publiku!

Foto: Profimedia.hr, IMDb, Instagram

Učitati još
Zatvori