Journal Man: Nova generacija glumaca o kojima ćemo pričati narednih godina

Journal Man: Nova generacija glumaca o kojima
ćemo pričati narednih godina

Posljednjih nekoliko godina na svjetsku filmsku i TV scenu zakoračila su neka nova, mlađa muška glumačka lica. Prvi put nakon dugo vremena imamo osjećaj da se spontano kreirala cijela jedna nova generacija glumaca u kojoj prvi put vidimo potencijal da izraste u nove hollywoodske zvijezde s tzv. ‘A’ liste. Izdvojili smo glumce koji su se najviše istaknuli u posljednje vrijeme svojom glumom, izvedbama u nagrađivanim serijama ili filmovima pa i stilom i osobnošću.

Paul Mescal

Paul Mescal ove se godine uvjerljivo probio u nadolazeću generaciju ulogom u izvrsnoj seriji ‘Normal People.’ Mescal je u jednom trenutku bio na naslovnicama brojnih stranih medija, ulogom Connella u hitu Sally Rooney prisvojio si je nominaciju za Emmy, a pisalo se i o njegovom stilu – što u seriji, što u stvarnom životu. Nedavno ga je GQ proglasio i najutjecajnijim mladim muškarcem godine.

Josh O’Connor

Zlatni globus kojeg je upravo dobio još je jedan dokaz da je Josh O’ Connor gotovo na vrhuncu. Britanski glumac prvi se put predstavio javnosti ulogom u filmu ‘God’s Own Contry’, ali tek je serijom ‘The Crown’ – sad već Netflixovim mini kultnim djelom – stekao pažnju svjetske javnosti. Njegova karizmatična izvedba princa Charlesa potpuno nas je osvojila i teško je zamisliti bilo kojeg drugog glumca u istoj ulozi.

Jacob Elordi

Jacob Elordi iza sebe ima ‘The Kissing Booth’ filmove koji mu bez sumnje nisu najbolji odabir – niti se na ovoj listi našao zbog istih. Međutim, ulogom u seriji ‘Euphoria’ podigao je vlastitu ljestvicu i izvrsno odglumio jezivog Natea Jacobsa. Elordija ćemo gledati ovog ljeta u novom filmu ‘Deep Water’ u kojem glumi uz Bena Afflecka i Anu de Armas.

Alex Lawther

Alexa Lawthera prošle smo godine gledali u genijalnoj seriji ‘The End of The Fu*** World’ koju bismo preporučili (pored njegove glume) zbog genijalnog soundtracka. Iako je iza njega i uloga u filmu ‘The Imitation Game’ koji je osvojio Oscara i već je proglašen zvijezdom u usponu, čini se da ono najbolje od 25-godišnjeg Britanca tek pristiže. Između ostalih projekata, uskoro ćemo ga gledati u filmu Wesa Andersona ‘The French Dispatch.’

John Boyega

John Boyega svakako nije potpuno novo lice, ali prošle se godine nametnuo kao jedno od najvažnijih. Iza njega su prvi veliki glumačku pothvati poput uloga u ‘Star Wars’ nastavcima, dramama ‘Detroit’ i ‘Imperial Dreams’, ali 2020. je obilježio svojim političkim aktivizmom, posebice za vrijeme Black Lives Matter pokreta. Johna Boyegu tako je i GQ proglasio muškarcem godine i previdio mu budućnost punu još većih filmskih projekata.

Ncuti Gatwa

Sve smo nestrpljiviji do nove sezone genijalne serije ‘Sex Education’ čiji je pravi adut Ncuti Gatwa. Njegova je izvedba, iako kao sporedna uloga, apsolutno među najupečatljivijima. Utjelovio je otkačenog Erica Effionga koji se tijekom radnje suočava i sa samim sobom i svojom seksualnom orijentacijom, a odglumio ga je uvjerljivo, dirljivo i bez klišeja. U kratkom je roku osvojio čak pet nagrada (među kojima je i ona BAFTA-e), a trenutno je u postprodukciji film ‘The Last Letter from Your Lover’ u kojem glumi.

Foto: Profimedia.hr

Preporuka

Zatvori