Journal Man: Stigla je nova sezona hit doku-serije o financijskim skandalima

Journal Man: Stigla je nova sezona hit
doku-serije o financijskim skandalima

Dirty Money Netflix druga sezona naslovna

Nakon više od dvije godine pauze, druga sezona Netflixove dokumentarne serije Dirty Money danas je napokon stigla na naše ekrane. Prva sezona serije oduševila je publiku i kritičare beskompromisnim istraživanjem nekih od najpoznatijih primjera korporativne korupcije, investicijskih prevara i financijskih malverzacija u svijetu. Tako smo kroz šest jednosatnih epizoda dobili uvid u slučajeve poput Volkswagenovog skandala s namještanjem emisija štetnih plinova i Valeantovog neopravdanog podizanja cijena određenih lijekova. Posljednja epizoda detaljno je prikazala aktualnog američkog predsjednika Donalda Trumpa i njegov put do moći.

Druga sezona

Druga sezona zadržat će jednaki format kao i prva te će svaku epizodu režirati drugi redatelj. Prva epizoda bavi se jednom od najvećih prevara potrošača u povijesti SAD-a koju su počinili zaposlenici Wells Farga, četvrte po veličini američke banke. U drugoj epizodi gledat ćemo aferu s malezijskim državnim fondom 1MDB koji je korišten za punjenje računa brojnih poznatih i utjecajnih ljudi, dok će nas treća epizoda uvesti u carstvo nekretnina Jareda Kushnera.

Dirty Money Netflix druga sezona

Put zlata od ilegalnih južnoameričkih kartela, preko američkih financijskih institucija pa sve do uređaja široke potrošnje i živote koji su na tom putu uništeni gledat ćemo u četvrtoj epizodi. Peta epizoda prikazat će nam potpuno legalnu, ali moralno upitnu praksu kojom američke savezne države preuzimaju kontrolu nad imovinom i bankovnim računima ranjivih starijih osoba. Posljednja epizoda rezervirana je za korporativne, regulatorne, industrijske i znanstvene malverzacije koje je počinio Formosa Plastics, jedan od najvećih svjetskih proizvođača plastike. A kako će sve to izgledati, pogledajte u traileru!

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori