Journal Man: Ciljevi koje si svaki muškarac mora zadati za uspješniju i opušteniju 2019.

Journal Man: Ciljevi koje si svaki muškarac mora zadati za uspješniju i opušteniju 2019.

Nismo se ni okrenuli, a 2018. je već proletjela. Zakoračili smo u posljednji mjesec u godini i vrijeme je za kratki rezime svega što je označilo godinu koja je iza nas. Bilo je ovo razdoblje isprepleteno izazovima i ciljevima od kojih su se mnogi realizirali, a mnogi tek čekaju svoj konačni rasplet. Kažu da je dobar način za postizanje uspjeha dobro planiranje pa kako bi godina koja je pred nama bila što uspješnija, a vi zadovoljniji razmislite o prioritetima, željama i planovima uz koje ćete se osjećati zadovoljno.

Kreirajte plan hoćete li i zašto pomicati vlastite granice u 2019., što vas raduje, čega se nikako ne želite odreći, a čemu ćete reći “ne”. No, prije svega blagdansko razdoblje iskoristite za opuštanje i uživanje u ljubavi sa svojim najbližima. Sudjelujte u organiziraju božićne večere i dočeka Nove godine, a tek onda prionite na analiziranje svega što vas čeka.

Donosimo nekoliko smjernica za kreiranje kvalitetnog plana koji će rezultirati postizanjem očekivanih ciljeva u 2019.

Budite disciplinirani

Ako želite postići svoje ciljeve iduće godine, trebate postati discipliniraniji. To znači početi djelovati zadajući si stroge rokove i pridržavati ih se. Najbolji način da to napravite je planirati unaprijed. Možete upotrijebiti Dnevnik ciljeva 2019, koji je posebno dizajniran kako bi vam pomogao u planiranju vašeg života.

Počnite s mjesečnim rasporedom i označite sve važne datume i rokove. To često nije dovoljno pa će vam detaljni dnevni pregled planova i zadataka pomoći da se ne zaboravite držati rokova i planirati svoj dan iz sata u sat.

Putujte više

Ne trebate putovati daleko, možete putovati na mjesta koja nikada niste mislili da ćete posjetiti, ali mogli biste im pružiti priliku uz otovoren um.

Povedite sa sobom osobu s kojom vam je ugodno provoditi vrijeme i s kojom se lako možete dogovoriti. Razgovarajte o budućim lokacijama i raspravite različite perspektive. Putovanje ne samo da proširuje vidike, nego će vam također pomoći da se opustite i vidite više svijeta nego što ste mislili.

Naučite novi jezik

Sljedeće godine trebali biste pokušati naučiti novi jezik. Uz svakodnevnu praksu to bi trebalo biti lakše nego ikad. Izaberite jezik koji bi vam pomogao u unapređivanju vaših ciljeva. jasno je da od prve nećete briljirati, no tko zna što bi sve moglo biti za 365 dana.

Okrenite slabost u snagu

Ove godine možda ste postali svjesni jedne slabosti koju imate, a morat ćete uzeti tu slabost u obzir i pozabaviti se njome do sljedeće godine. Otkrijte kako iskoristiti svoju slabost kako biste postali bolja verzija sebe, pametnija i promišljenija.

Zapišite popis stvari kojima biste se voljeli pozabaviti u sljedećoj godini i držite se plana. Razmislite o tome kako izgraditi plan i stalno se poboljšavati.

Štedite

Ove godine štedite kako biste zadovoljili svoje želje. Bilo da je to godišnji odmor, dizajnerska torba ili hipotekarni predujam. Osmislite koji vam je cilj štednje i držite se proračuna. Iznenadit ćete se  što se može dogoditi kada se obvežete na štednju tijekom cijele godine i koliko ćet više novca imati na raspolaganju.

Slijedite snove

Kakav god bio vaš san, ovo je godina u kojoj biste ga trebali slijediti. Bilo da je riječ o početku poslovanja, učenju vještina, izložbi… To je jedini način na koji ćete od 2019. učiniti uspješnu godinu. No, nemojte pretjerivati i raditi izvan svojih mogućnosti. Pronađite ravnotežu u svemu što radite, osmislite korak po korak kako postići ono što vas veseli i zbog čega se osjećate ispunjeno.

Dovedite u red svoju liniju

2019. je godina za vraćanje u formu. Bez obzira jeste li trenutno zadovoljni svojim izgledom i kondicijom ili ne, nastavite s rasporedom zbog kojega ćet održavati tijelo i um zdravim i uravnoteženim. Slijedite svoje fitness ciljeve i pridržavajte ih se jer imate samo jedno tijelo. Ova godina bi trebala biti godina ispravnog postupanja i brige o sebi. Pružite si ljubav koju zaslužujete, brinite o sebi uz pravilnu prehranu i tjelesnu aktivnost. Bit ćete si zahvalni.

Više čitajte

Da biste se razvili tijekom 2019. godine, više čitajte. Ne držite se samo jednog žanra. Pročitajte biografije, povijesnu fikciju, časopise o znanosti. Morate čitati što je više moguće. Dobiti neka nova mišljenja, pročitati nepopularna mišljenja, pročitati mišljenje i onih koje ne volite. Ovo je dobar način za poboljšanje empatije prema drugima, osnaživanje vještina razgovora, ali i poznavanje novih trendova.

Napravite digitalni detox

Isključite  Wi – Fi i prisilite se na digitalni detox nakon posla, navečer, a ponekad i vikendom.

Odmaknite se od stalne buke i usporedite samo nekoliko noći tjedno, a osjećat ćete se mnogo sretnijim i opuštenijim kad se isključite i usredotočite se na stvarni život.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori