Journal Man: Blejzeri koji će svaku proljetnu kombinaciju učiniti posebnom

Journal Man: Blejzeri koji će svaku
proljetnu kombinaciju učiniti posebnom

Blejzeri su toliko svestran komad koji se nalazi u vašoj garderobi da su savršen dodatak gotovo svakoj kombinaciji. Uz dobar odabir blejzera možete biti sigurni da ćete privući poglede. Prilagodba, boja i materijal utjecat će na njegovu formalnost, kao i hlače, cipele i dodaci koje ćete nositi s njim. Nošenje traperica s blejzerom je klasična kombinacija koja je savršena za postizanje elegantnog, smart casual izgleda koji je idealan za večere, formalna obilježavanja nekih važnih datuma, razgovor za posao i sl. Uglavnom, bilo koja druga prigoda koja zahtijeva malo više finesa od uobičajene majice i traperica.

Kako nositi blejzer?

Postoji toliko mnogo različitih stilova koje možete izabrati, ponekad je teško razlikovati ono što je jakna, sportski kaput ili sako. Srećom, tu smo da vam pomognemo otkriti razlike.

Što nositi s blejzerom?

Blejzer se smatra manje formalnim od jakne, ali je više formalan nego sportski kaput, a ležerna odjeća koju iskombinirate s blejzerom jednostavno će se pretvoriti u privlačan look s puno stila.Najčešće se nosi u rasparenim kombinacijama, za razliku od odijela koje podrazumijeva identičnu kombinaciju boja i materijela hlača i sakoa. U posljednje se vrijeme nose i predimenzionirana izdanja ovog odjevnog komada, dolazi u različitim bojama, s efektnim detaljima pa čak i kombinacijom materijala, što mu dodatno naglašava stilsku upečatljivost. S godinama su blejzeri napredovali, pojavili su se u novim izdanjima i krojevima koji laskaju figuri te se njima postiže efekt stiliziranosti čak i ako nemate puno vremena i volje za uređivanje. Dolaze u sve više različitih boja, kao što su crna, siva, plava, tamno crvena i zelena koje su sada široko dostupne. Većina blejzera izrađuje se od vune, kašmira, poliestera te lana. Oni također uglavnom dolaze s jednostrukim kopčanjem, iako ih je ranije bilo nemoguće zamisliti bez dvostrukog kopčanja.

Kako biste ovog proljeća svoj stil učinili zanimljivim, zapaženim i osvježenim, u nastavku smo izdvojili najefektnijih 10 blejzera koji je je

 

Foto: Instagram, Mr Porter

Učitati još
Zatvori