Journal Man: Beach barovi koje biste trebali posjetiti ove sezone

@about_dara

Kako je topla sezona sve bliža, zasigurno maštate o odmoru na plaži s koktelom u ruci, uživajući u hladnom efektu morskog povjetarca.

Naravno, španjolski stručnjaci u dugim, vrućim ljetima, već su došli do savršenog rješenja za beskrajne tople dane, a riječ je o chiringuitosima. To su barovi na plaži s opuštenim stavom, hibridni prostori koji su otvoreni danju i noću, a do dugo u noći tamo se čuje glazba, kokteli su u fokusu kao i ples.

Chiringuitosi – savršeno rješenje za tople dane

Neke od njih nisu ništa više od koliba na plaži s plastičnim stolicama, ali nude uživanje i opušteno popodnevno piće za one koji se ne žele pomaknuti daleko od plaže.

Drugi su sofisticiraniji, sa sofisticiraim terasama i profinjenom kulturom uz sangriju. Popularizirani su u Barceloni, no povremeni cjelodnevni pristup životu na plažama proširio se i na mjesta kao što su Dubai, Rio de Janeiro, pa čak i na London. Ono što svi imaju zajedničko jest posvećenost neformalnosti.

U nastavku smo pronašli četiri vruće točke, gdje možete odlučiti ležerno ležati na suncu ili plesati u svojim kupaćim hlačicama do zore.

@chiringuitoblue

Vai Moana, Playa del Bogatell, Barcelona

U Barceloni možete birati puno chiringuitosa. Umjesto da se spotaknete o prvi koji ćete naći, krenite malo dalje od prometne plaže Barceloneta do Vai Moane na plaži Bogatell. To je mali chiringuito (ili kao što je lokalno poznato, xiringuito), koji inspiraciju vuče s Uskršnjeg otoka. Restoran se proteže sve do plaže, a ovdje možete i jesti u bilo koje doba dana.

@panteagroup


Xiringguito de la Mei, Platja de Ses Oliveres, Cadaques

Dalje uz obalu u Gironi, gledajući preko azurno-plavog mora, koje je privuklo Salvadora Dalija u regiju, ovaj chiringuito doslovno sjedi na pijesku, poslužujući lijepo posložene riblje specijalitete uz tapas. Noću, provjerite je li riječ o salsa glazbi, izvedbi akustične gitare ili nekom partyju koji popravlja raspoloženje.

@xiringuitomei

Chiringuito Blue, Santa Eulalia, Ibiza

Otvoren prošlog ljeta u Santa Eulaliji, na mirnoj strani Bijelog otoka, Chiringuito Blue može se pohvaliti ukusnim jelovnikom kojeg pripravlja jedan od najuglednijih kuhara iz Tel Aviva, Haim Cohen. Očekuju vas mediteranska jela inspirirana lokalnim specijalitetim. Ležaljke za sunčanje, jastuci i plaža, postavili su scenu za mirno mjesto gdje možete provesti dan promatrajući brodove koji plove naprijed-nazad do Formentere… i naravno, koktel u ruci.

@chiringuitoblue

Chiringuito, Bethnal Green, London

Rekli bismo da ne nema plaže u istočnom Londonu. Ipak, to nije odvratilo restauratora g. Alex Dehayena od inspiracije iz chiringuitosa diljem svijeta i otvaranja vlastite verzije. Bar na plaži inspiriran Španjolskom pretvoren je u divno mjesto iz nekadašnjeg javnog zahoda s krovom i pogledom na vrtove. Ipak, možete očekivati isti lijeni etos s tapasom, koktelima i sangrijom, na kakve ste znalo naići u Španjolskoj. Uz dodatak lokalnog piva, naravno.

@chiringuito_ldn


Foto: Instagram

0