100 minuta slave Zlatana Ibrahimovića na velikom platnu
100 minuta slave Zlatana Ibrahimovića na velikom platnu

100 minuta slave Zlatana
Ibrahimovića na velikom platnu

Od 8. rujna, u svim najboljim hrvatskim kinima, pogledajte kino uspješnicu JA SAM ZLATAN, biografski film o ponajboljem svjetskom nogometašu svih vremena, Zlatanu Ibrahimoviću. Kao sin imigranata s Balkana, nogomet je Zlatanu predstavljao raskid s nimalo laganim životom unutar doseljeničke zajednice u kojoj je živio.

Zlatan Ibrahimović pokazao je neizmjernu veličinu nevjerojatnog talenta i samopouzdanja koji su ga kasnije, unatoč potpuno drugačijim predviđanjima, katapultirali u jednog od ključnih nogometaša 21. stoljeća. Odigrao je važnu ulogu u nekima od najvećih europskih klubova (Ajax, Juventus, Inter, Milan, Barcelona, Paris Saint-Germain, Manchester United).

Film o Zlatanu Ibrahimoviću

Film švedskog filmaša Jensa Sjögrena zasnovan je na nogometaševoj istoimenoj autobiografiji, koju supotpisuje David Lagercrantz. Dominic Andersson Bajraktati glumi 11-godišnjeg Zlatana, krajnje nesklonog školskim pravilima ponašanja te i više nego robusnog nastupa na nogometnom travnjaku.

Ono što okolina iz ovakvog ponašanja ubrzo iščitava jest dječakova komunikacija koja odražava neprilagođenost, usamljenost te glad za uspjehom. Posebno mjesto u ovoj nesvakidašnjoj priči zauzimaju Zlatanovi roditelji. Otac Šeik, niskokvalificirani radnik sklon alkoholu, kao i, za dječaka, emocionalno nepristupačna majka Jurka.

Što neobuzdanog sina balkanskih doseljenika na hladnom europskom sjeveru drži na životu? Instinkt za preživljavanjem? Strast i Bogom dani talent? Film Jensa Sjögrena intrigantan je portret sportskog uspjeha iza kojeg se krije osveta svima onima koji su nogometnu legendu u startu otpisali. Jedno je sigurno – Zlatan Ibrahimović je ljudski i nogometni fenomen. U nastavku pogledajte trailer za ovu čudesnu filmsku priču.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori