U kina je stigla prva ekranizacija popularne igrice Gran Tourismo
U kina je stigla prva ekranizacija popularne igrice Gran Tourismo

U kina je stigla prva ekranizacija
popularne igrice Gran Tourismo

U četvrtak, 24.kolovoza u kina stiže akcijska sportska drama koja na velike ekrane donosi istinitu priču Janna Mardenborougha, gamera i obožavatelja Gran Turismo serijala koji je 2011. godine među 90 tisuća igrača osvojio GT Academy natjecanje koje je započelo njegovu profesionalnu vozačku karijeru sa samo 20 godina. Jannova fenomenalna životna priča govori o neočekivanoj prilici, napornom radu i ostvarenju dječačkih snova.

Gran Turismo
Gran Turismo

Kad igra postane stvarnost

Trailer filma, koji donosimo u nastavku, pokazuje Jannov težak put do uspjeha i slave, a uz to ne štedi i na napetim, spektakularnim vožnjama. Podsjetimo, Jann Mardenborough (Archie Madekwe) je tinejdžer koji većinu slobodnog vremena provodi uz Gran Turismo igru, unatoč prigovorima svojih roditelja. No, kad dođe prilika za natjecanje koje održava GT Academy, Jann će dobiti priliku svoje gaming iskustvo iskoristiti za osvajanje glavne nagrade – ulazak u vode profesionalnih utrka!

Redatelj ove sportske akcijske drame je Neil Blomkamp. Na scenarističkoj adaptaciji istinite priče radili su Jason Hall i Zach Baylin. Uz Archie Madekwea  i Geri Halliwell Horner, glumačku postavu predvode David Harbour i Orlando Bloom.

Gran Turismo

Pozitivne kritike

Film Gran Turismo ujedno je i  prva ekranizacija istoimenog serijala igara i najprodavanije PlayStation franšize gaming svijeta. A nesvakidašnji dodatak filmskoj ekipi je i stvarni Jann Mardenborough koji je na filmu radio kao službeni stunt driver Archieju Madekweu, tako da možemo očekivati napete, žestoke i spektakularne vožnje, ali i iskrenu, prirodnu, ljudsku priču o tinejdžeru koji je ostvario svoje dječačke snove.

Po predstavljanju postigao je solidan uspjeh na kinoblagajnama, a stekao je i niz pozitivnih kritika od strane publike (što je vidljivo u ocjenu na stranici Rotten Tomatoes). Pokazalo se kako su ljubitelji igrice zadovoljni ekranizacijom omiljenog serijala, čiji vam najavni video donosimo u nastavku.

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori