Na vrućem asfaltu s Filipom Rudanom. O prvom albumu, introvertiranosti i kritikama
Na vrućem asfaltu s Filipom Rudanom. O prvom albumu, introvertiranosti i kritikama

Na vrućem asfaltu s Filipom Rudanom. O prvom albumu, introvertiranosti i kritikama

Već u prvim trenutcima razgovora kazali smo mu kako bismo uz njega mogli povezati slogan Svjetski, a naše. Isti je prihvatio sa smiješkom, istaknuvši kako je njegova glazbena priča tek na početku. Ipak, sasvim je jasno da Filipa Rudana čeka svijetla budućnost pod reflektorima, a uz malo sreće mladić iz Zagreba bi mogao ostvariti i inozeman uspjeh.

Početkom ljeta objavio je singl The Outside, a mi smo sukladno njegovom imenu zajednički susret dogovorili upravo vani, na vrelom novozagrebačkom asfaltu. Što nam je sve mladi glazbenik otkrio, doznajte u nastavku.

Filip Rudan
 • Svima onima koji te još nisu dobili priliku upoznati, kako bi se predstavio? Prepuštamo ti riječ…

Zovem se Filip Rudan, po struci sam ekonomist, bakalar sociologije, no polako, ali sigurno mi glazba postaje profesija u kojoj od prvog dana uživam!

Filip Rudan
Filip Rudan
 • Možeš li nam otkriti tri stvari za koje misliš da još ne znamo o tebi?

Ja sam prekriveni introvert, iako se ne vidi na meni, a volim biti oko ljudi, šaljive sam naravi i kažu mi ljudi da bi mogao biti voice actor.

Filip Rudan
 • Filipa na pozornici polako upoznajemo, a kakav je izvan nje? U čemu uživaš kad ne pjevaš?

Uživam u tjelovježbi, bicikliranju i šetnjama prirodom.

Filip Rudan
Filip Rudan
 • Pjesmom The Outside potvrdio si skorašnji izlazak svojeg prvog studijskog izdanja! Što nam o njemu možeš otkriti?

Album će biti dinamičan, biti će svega, od pjesama koje već znate do svježih stvari koje jedva čekam da čujete.

Filip Rudan
Filip Rudan
 • Jesu li i naredne pjesme na engleskom ili možemo očekivati i koju na hrvatskom jeziku? Što te nagnalo da prvo kreneš stvarati na engleskom?

Oduvijek sam pisao na engleskom; kako sam odrastao na američkim crtićima, tako sam nekako prisvojio taj jezik kao drugi materinji pa čak često razmišljam na engleskom.

Filip Rudan
Filip Rudan
 • Postoji li razlika kada izvodiš vlastite pjesme i kada interpretiraš tuđe? Ili svaku pjesmu koju sviraš doživljavaš i proživljavaš kao svoju?

Svaku pjesmu proživljavam kao svoju. Smatram da ako hoćeš uspješno prenijeti emociju bilo koje pjesme, moraš ju interpretirati kao svoju.

Filip Rudan
 • Kritike i komentari uvelike mogu odrediti smjer nečije karijere. Kako se ti osobno nosiš s njima? Jesi li sam sebi najveći kritičar?

Svaka kritika je dobrodošla jer mi daje smjernicu kako stvarati dalje. Smatram da publika ima jako veliku ulogu u životu glazbenika jer su oni potpora koju on treba te samo potvrđuju njegove emocije.

Filip Rudan
Filip Rudan
 • Tko ti je do sada na pjevačkom putu bio najveća potpora?

Moja djevojka Tara!

Filip Rudan
Filip Rudan
 • Ne možemo ne primijetiti kako si spreman eksperimentirati s modom. Javnost te percipira kao urbanog dečka sa stilom. Uživaš li u modnom odabiru ili imaš malu pomoć?

Obožavam se zbigecati kako bi se reklo, smatram da je to odraz tvojeg karaktera te načina života. Većinu modnih odluka donosim sam, ali naravno i tu ponekad uskoči dobar savjet.

Filip Rudan
Filip Rudan
 • Što nam pripremaš u bližoj budućnosti? Imaš li neke posebne projekte koje bi volio ostvariti (osim izlaska novog albuma :))?

Volio bih nastupati na velikim festivalima kao što je npr. Glastonbury.

Filip Rudan
 • Znamo da si usred priprema novog albuma, no možemo li te negdje slušati ovoga ljeta?

Za sada još ne; punom parom radimo na albumu, ali javim Vam sve na vrijeme ako se dogodi koncert!

Foto: Martina Movrić

Učitati još
Zatvori