Journal man: Majstor murala Artez
Journal man: Majstor murala Artez

Journal man: Majstor murala Artez

Jedan od najboljih umjetnika u regiji, cijenjen u cijelom svijetu, srpski umjetnik Artez uvijek nas oduševi svojim radovima. Njegovi realistični murali krase zidove diljem svijeta, a svaki grad u kojem se nalazi njegov mural možemo reći da je obogaćen pravom umjetnošću. Umjetnik nove generacije, svestran, izražajan, poseban – u njegove murale ćete se zaljubiti na prvo gledanje.

Artez

Beograđanin Andrej Žikić dvadeset godina djeluje na ulici, a njegovi realistični portreti krase pročelja velikih domaćih i svjetskih lokacija. Njegove smo radove imali priliku gledati i na Graffitima na Gradele, festivalu koji okuplja creme de la creme lokalne i svjetske graffiti i street art scene, kao i u Zagrebu, Bjelovaru, Rijeci i na svim drugim važnim festivalima u Hrvatskoj. On je umjetnik svjetskog glasa, u najboljoj fazi stvaranja.

Murali koji krase ulice diljem svijeta

Artezovi radovi nalaze se na pročeljima zgrada diljem svijeta, a nerijetko inspiraciju pronalazi u samoj lokaciji. Tako ćemo ga viđati u različitim varijantama i dimenzijama, no uvijek besprijekornog i s jasnom porukom. Svjež i kreativan svojim pristupom na zidu ovaj beogradski umjetnik odavno je dobio visoko mjesto na regionalnoj listi uličnih umjetnika, a svakim novim radom slučajne i namjerne prolaznike ostavlja bez daha. Prošećite njegovim Instagramom i otkrijte zanimljive lokalne i svjetske destinacije gdje možete uživo uživati u njegovoj umjetnosti.

Učitati još
Zatvori