Journal Man: Većina nas pogrešno nanosi antiperspirant dezodorans – ovako je ispravno

Kao odrasle osobe, volimo misliti da smo savladali sve one životne osnove poput umivanja i pranja zubi ujutro, oblačenja, hranjenja i sličnih stvari. No, jednu stvar koja je sastavni dio ove dnevne rutine, velika većina nas radi pogrešno. Radi se o nanošenju antiperspirant dezodoransa. Možda mislite da je nanošenje antiperspiranta jednostavno poput kratkog šprica ili jednog prolaska roll-onom ispod pazuha i to je to. No, prema stručnjacima, mnogo je složenije od toga. U nastavku vam donosimo četiri greške koje vrlo vjerojatno radite, a da to ni ne znate.

Greška #1: Nanošenje antiperspiranta odmah nakon tuširanja

Ima smisla nanijeti antiperspirant čim se otuširate ili okupate, kako biste spriječili bilo kakvo znojenje. No, problem je u tome što su vaši pazusi još uvijek vlažni. Da biste postigli najbolje rezultate, nanesite antiperspirant na potpuno suhu kožu.

Greška #2: Nanošenje antiperspiranta ujutro

Nanošenje antiperspiranta bi zapravo trebalo biti dio vašeg večernjeg beauty režima, a ne jutarnjeg. Problem s nanošenjem antiperspiranta ujutro je taj što se vaše tijelo može oznojiti prije nego što antiperspirant dođe u dodir s kožom. Stoga ga nanesite prije spavanja, ostavite preko noći da se osuši i ujutro isperite ostatke sapunom i vodom. Antiperspirant djeluje tako što začepljuje znojne kanale, sprječavajući da vlaga ‘pobjegne’ iz vašeg tijela. Nanošenjem antiperspiranta navečer, on ima vremena da počne djelovati, a nakon toga bi trebao izdržati i do 24 sata, čak i ako se ostatak ispere pod tušem.

Greška #3: Ne dopuštate mu da se osuši

Trebali biste dopustiti da se vaš antiperspirant u potpunosti osuši, svaki put nakon nanošenja. Stručnjaci predlažu korištenje sušila za kosu na postavkama za puhanje hladnog zraka, kako biste mu pomogli.

Greška #4: Prečesto koristite antiperspirant

Stavljate li antiperspirant svaki dan? Naime, to ne biste trebali raditi. Ako se radi o dovoljno dobrom antiperspirantu, ne bi trebalo ni biti potrebe za tim. Nanesite 2 poteza prema gore i 2 poteza prema dolje, na svaki pazuh. To biste trebali učiniti samo jednom ili dvaput tjedno. I u slučaju da se pitate koja je razlika između antiperspiranta i klasičnog dezodoransa – antiperspiranti su dizajnirani da spriječe znojenje, dok se klasični dezodoransi koriste za prikrivanje mirisa. Svježi znoj nema neugodan miris – on se proizvodi samo kada bakterije na koži dođu u dodir sa znojem.

Foto: Instagram

0