Odlično je vrijeme za isprobavanje prirodnih dezodoransa

Odlično je vrijeme za isprobavanje
prirodnih dezodoransa

https://www.instagram.com/p/B_CjzU8nJPc/?utm_source=ig_web_copy_link

Dezodoransi su dio naše svakodnevne kozmetičke rutine i njege kože. Osim dezodoransa, razlikujemo i antiperspirante. Dezodoransi uklanjaju neugodne mirise, dok antiperspiranti u potpunosti sprječavaju znojenje. I jedni i drugi sadržavaju mnogo kemijskih sastojaka, a antiperspiranti dolaze sa solima aluminija, koje mogu iritirati kožu, izazivati crvenilo i upale. Kada su u spreju, tu je i miris čije se svakodnevno udisanje nikako ne preporučuje. Jedan bonus socijalnog distanciranja je definitivno taj što konačno možemo isprobati jednu od zdravijih i ekološki prihvatljivijih opcija dezodoransa, bez straha da će nas netko ‘osjetiti’. Prirodni dezodoransi osvježenje su koje nam je definitivno svima potrebno.

Zašto je prirodni dezodorans bolja opcija?

Koliko god prednosti imali uobičajeni antiperspiranti, toliko je i nedostataka. Oni začepljuju pore i sprječavaju znojenje, što nije zdravo jer se tijelo znojenjem prirodno hladi. Osim toga, kemikalije se apsorbiraju putem kože, ulaze u krvotok i prema mnogim istraživanjima utječu na razvoj malignih bolesti. Upravo zato, zdravije opcije skloni smo tražiti u prirodi. Prirodni dezodoransi ne sadrže sintetske sastojke, pružaju bioaktivnu njegu koži, ne zatvaraju pore te su siguran i učinkovit način zaštite od neugodnih mirisa.

prirodni-dezodorans-slider

Tražite li prirodan dezodorans, obavezno obratite pozornost na sastojke. On ne smije sadržavati aluminij, alkohol i parabene, već sa sastojcima iz prirode, ekološkog porijekla, njegovati osjetljivu kožu pazuha, biti prema njoj ugodan i nježan i spriječiti razvoj neugodnih mirisa. Uzmite u obzir da neće spriječiti znojenje i budući da je prirodan, trebat će se češće nanositi na kožu od uobičajenih dezodoransa. Neke od prirodnih dezodoransa donosimo u nastavku.

Učitati još
Zatvori