Smoothie kojim ćete se regenerirati ovog vikenda

Imate li osjećaj da ste u prošlom radnom tjednu stavili granice vlastite snage na iskušenje, a vikend ste dočekali iscrpljeni – bilo od posla ili od lude i neprospavane noći uz mnogo hrane i pića? Ako je vaš odgovor potvrdan, subota je dan stvoren za okrenuti stranicu, pritisnuti tipku ‘restart’ i pronaći neku novu životnu energiju.

Zeleni smoothie3

Prvo što vam je palo na pamet vjerojatno je potpuna detoksikacija, no ponekad stroga pravila i restrikcije vezane uz hranu mogu polučiti sasvim suprotne rezultate od onih kojima ste se nadali.

Umjesto da izmučite um i tijelo rigidnim programom, uzmite vikend za sebe, jednostavno jedite nešto lakšu hranu poput salata i okrijepljujućih juha, a subotu i nedjelju začinite zelenim smoothiejem bogatim nutrijentima i tekućinom. On će vas nahraniti i ‘održati’ preko dana, spriječiti nagli pad šećera u krvi i osim toga nije ni približno rigidan kao drugi recepti detoksikacije. Tijelo će vam se osjećati bolje nakon ovog restarta, a i vi ćete se psihički osjećati mnogo bolje.

Zeleni smoothie

Kremasti zeleni avokado-mint smoothie

Sastojci:

2 šake lisnatog zelenog povrća laganog okusa (npr. svježi mladi špinat)

1/2 zrelog avokada, 2 odkoštene datulje i 1 žlica meda

1 smrznuta, nasjeckana banana

2 šalice nezaslađenog mlijeka bez laktoze

1 šaka kockica leda

3/4 čajne žličice čistog ekstrakta mente

1/2 do 1 žlice proteina u prahu s okusom vanilije

Postupak: u blender ubacite sve sastojke, izblendajte i poslužite u čaše – vaš regenerirajući napitak je spreman. Poslužite se istim receptom i u nedjelju, kako biste se krajem vikenda osjećali spremno za izazove koje sa sobom nosi novi radni tjedan.

Foto: Hermes, Shutterstock

0