Zvjezdani detox koji bi isprobali i sami

sakara-3

Razni režimi prehrane, dijete i detoksikacije o kojima posebno razmišljamo početkom nove godine, bili bi kudikamo jednostavniji i time privlačniji kada bi imali vlastitog chefa koji bi za nas pripremao sva potrebna jela bez da o njima previše sami moramo razmišljati. Planiranje obroka, odlazak u trgovinu, a zatim i kuhanje, često za više dana u tjednu, nešto su na što odlazi neobično puno vremena i kamen spoticanja za većinu koji su ikad pokušali hraniti se najzdravije moguće. A da ne spominjemo cijene svih mogućih dodataka koje zdrava prehrana uključuje, drugi veliki rzalog zbog kojeg lakše odustajemo.

sakara-7

Baš se zato čini savršeno nadohovat ruke imati tvrtku, sada već i brend, koji bi sve planirane obroke (uključujući i čaj i vodu) dostavljao na kućnu adresu, odvojeno pakirane i spremne za konzumaciju. Američki Sakara Life, odnosno njegove vlasnice Whitney Tingle i Danielle Duboise, započele su rad s upravo tom idejom, a u međuvremenu su kreirale savršen poslovni model koji je u samo nekoliko godina eksplodirao. Krenule su kuhajući u vlastitoj kuhinji i dostavljajući obroke biciklom, a danas imaju cijelu mašineriju i klijente poput Gwyneth Paltrow, Iman i cijele svite Victorijinih anđelica.

Whitney Tingle i Danielle Duboise

Whitney Tingle i Danielle Duboise

Urbani pristup vlastitom projektu nešto je što smo vidjeli i kod Glossiera, mladog brenda kojem se u bliskoj budućnosti predviđa status poslovnog carstva. Razvijanje zajednice vjernih klijenata putem društvenih mreža, pristupačnost i otvorenost te, na kraju krajeva, kvalitetan proizvod, ključ su stvaranju publike koja vas neće napustiti čak ni uz cijene koje Sakara stavlja na svoje proizvode.

sakara-9

Hrana koji dostavljaju je isključivo svježa, organski uzgojena, bazirana na povrću i bezglutenska, ali za dnevni ćete menu platiti 100 dolara, dok cifre počnu padati kada se radi o tjednim paketima i pretplatama. Sudeći po klijenteli, poznatoj po tome da biraju samo najbolje kako bi nastavili održavati svoj organizam u savršenom stanju, poslovno i privatno, ovaj se model itekako isplati. A i činjenica da je Sakara dospjela na stranice uglednog Forbesa ili Business Insidera, sigurno tome ne odmaže.

sakara-2

Njihova se filozofija bazira na holističkom nutricionizmu; postizanju balansa između tijela i uma uz pomoć prehrane. Što znači da će svoje pakete uvijek pokušati zaokružiti, pružiti klijentima i deserte i grickalice, ali pripremljene prema zdravim postulatima. S time na umu ne bi trebali posezati za ničim izvan onoga što je u Sakara torbi dostavljeno na kućni prag, a ovakav cjeloviti pristup rado bi isprobali i sami. U potrazi za promjenom, malo inspiracije za vlastite obroke pronađite ovdje.

sakara-1

sakara-4

sakara-6

Foto: @sakaralife

0