Zoodles “tjestenina” od tikvica i jaje na oko

Zoodles “tjestenina” od
tikvica i jaje na oko

Vjerujem da od kada se zoodles “tjestenina” od tikvica pojavila da nam je mnogima najdraža ljetna poslastica.

Kako i ne bi bila, jednostavno, brzo i ukusno jelo, sve što se traži.

Iako će vam ovaj recept na početku izgledati malo kompliciran, nije, ali garantiram da ćete napraviti popriličan nered u kuhinji!

Tikvice obično ogulim jer su tako lakše probavljive, ali nije potrebno. Ako želite, koru možete ostaviti. recept je malo poduži stoga krenimo odmah!

Zoodles (za 2 porcije):

2 veće tikvice
2 jaja (po želji više)

Pesto od origana:
3 šake svježih listova origana
Otprilike 1/2 cijeđenog limuna
Otprilike 2 žlice maslinovog ulja
Prstohvat soli

Špinat:
3 šake špinata (može i zamrznutog)
1 žlica ghee maslaca ili maslinovog ulja
2 režnja češnjaka (naribati)
2 žlice svježe nasjeckanog peršina

Ostalo:
6 komada mladog luka
2 žlice bučinih sjemenki
Sol
Papar
Malo cijeđenog limunovog soka
Maslinovo ulje
Parmezan

Tikvice:
Tikvice ogulite (po želji), operite, posušite te ih narežite koristeći spiralizer. Svaku prethodno prepolovite kako bi bila lakša za rukovanje. Odložite sa strane.

Pesto od origana:
U mužaru usitnite listove origana do teksture smjese. Zatim dodajte limunov sok, maslinovo ulje i prstohvat soli. Odložite sa strane.

Špinat:
Ja sam koristila zamrznuti špinat. Samo ga na ghee maslacu lagano pirjajte, kada se otopi, dodajte naribani češnjak, peršin te posolite. Ukoliko koristite svježi špinat, nožem ga sitnije narežite. U oba slučaja prilikom kuhanja po potrebi dolijte vode. Odložite sa strane.

Ostalo:
Mladi luk (bijeli dio) prepolovite te grillajte na tavi na samo nekoliko kapi maslinovog ulja. Kada poprimi smećkastu boju odložite sa strane.

Završna priprema:
U istoj tavi u kojoj ste grillali kapulicu, tostirajte bučine sjemenke. Ugasite vatru. U vruću tavu dodajte tikvice, špinat, pesto i kapulicu. Sve dobro promiješajte. Dodatno začinite po potrebi. Servirajte!

Ponovo u istoj tavi ispecite dva jaja na oko te ih servirajte na samom vrhu “tjestenine” od tikvica. Sve prelijte s nekoliko kapi limunovog soka i maslinovog ulja, pospite parmezanom te poslužite odmah.

Za više gastro doživljaja pratite moj Instagram i Facebook profil te Kuživancija blog. Uživajte! ?

Učitati još
Zatvori