Zdrava zelena juha s pravim temeljcem

Nastavno na prošli post o temeljcu evo jedne juhe s pravim, pravcatim temeljcem. Bolje i zdravije od ovoga skoro pa da i ne ide! Naravno, ukoliko nemate temeljac možete koristiti ‘kockicu’ kao zamjenu, ali ni okus ni nutritivna vrijednost juhe neće biti ista. Dodajući rukolu na samom kraju, dobit ćete dodatnu svježinu i prekrasnu zelenu boju. Juha je vrlo jednostavna i brza za spremanje.

zelenajuha1

Količinu chilija uvijek prilagodite sebi, ali naravno, savjet je uvijek isti – samo hrabro.

zelenajuha2

Sastojci za 4 porcije:
500 g slatkog krumpira (batat)
2 veće ljutike
2 velike čaše špinata
2 velike čaše rukole
400 ml mesnog temeljca
400 ml vode
1 žličica chilija (po želji i više)
4 žlice maslinovog ulja
Sol i papar

zelenajuha3

Priprema:
Na maslinovom ulju pirjajte ljutiku i chili nekoliko minuta. Dodajte temeljac i vodu, pričekajte da uzavrije te dodajte batat. Kuhajte dok dok krumpir ne bude gotov. Zatim dodajte špinat i kuhajte ga doslovno samo dok ne ‘uvene’, 2-3 minute. Smiksajte sve u blenderu uključujući i rukolu. Začinite po želji i poslužite toplo.

zelenajuha4

Za više gastro doživljaja pratite moj Instagram i Facebook profil te Kuživancija blog. Dobar tek! 🙂

0