YumYum Paradise: Čupavci

Čupavci su kolač moga djetinjstva definitivno! Sočni biskvit u čokoladi i povrh svega još i kokos, pa može li bolje? Moram priznati da ih već godinama nisam jela jer su ih zamijenili neki malo „moderniji“ kolači, ali sada sam zavirila u bakinu kuharicu i izvukla recept po kojem ih je ona nama radila. Malčice sam ga ipak modificirala, ali izvorni okus i izgled su tu!

Bakini čupavci

Sastojci:

-biskvit-

  • 4 jaja
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 160 ml ulja
  • 100 ml mlijeka
  • 180 g pirovog bijelog brašna
  • 12 g praška za pecivo
  • Prstohvat soli

-krema-

  • 200 ml mlijeka
  • 180 g tamne čokolade
  • 50 g šećera
  • 50 g maslaca
  • 1 žlica ruma
  • 150 g kokos mrvica

Priprema:

Prvo pripremite biskvit tako što ćete pjenasto umutiti jaja sa šećerima.

Potom dodajte ulje i mlijeko i sve dobro sjedinite.

Sada dodajte i suhe sastojke (brašno, prašak, sol) i povežite u glatku smjesu.

Kremu izlijte u protvan za pečenje (cca 20x30cm) i pecite 15 minuta na 180 stupnjeva.

Pustite biskvit da se skroz ohladi pa ga narežite na kocke.

Kremu napravite tako što ćete zagrijati mlijeko i šećer pa dodati čokoladu, maslac i rum.

Kocke biskvita umočite u kremu pa u mrvice kokosa i pustite da se ohlade.

-savjeti-

Pirovo brašno možete zamijeniti pšeničnim.

Da biste znali kada je biskvit pečen napravite test čačkalicom (mora izaći suha/čista).

Kremu možete napraviti i s bijelom čokoladom.

Recept nam donosi Bruna Vučak s bloga YumYum Paradise. Još odličnih recepata pronađite na njenom Instagram profilu.

Foto: Bruna Vučak

0