Održano je malo kraljevsko vjenčanje britanske princeze Beatrice

Održano je malo kraljevsko vjenčanje
britanske princeze Beatrice

Za razliku od grandioznih vjenčanja po kojima su članovi britanske kraljevske obitelji itekako poznati, ono princeze Beatrice ovog petka proteklo je u najužem krugu obitelji i prijatelja te skoro pa daleko od očiju javnosti.

Ipak, ova sretna vijest došla je do medija, a njome se na društvenim mrežama jučer pohvalio i službeni Facebook i Instagram profil kraljice Elizabete II.

Princeza Beatrice udala se za svog dečka, Edoarda Mapellija Mozzija, i to u maloj privatnoj ceremoniji kraljevske kapele na području Windsora. Mladi par sudbonosno da izrekao je ovog petka, a svadbi su prisustvovali i najuvaženiji te najstariji članovi britanske kraljevske obitelji – kraljica Elizabeta II i vojvoda od Edinburgha.

Zanimljivo je kako je kraljica izašla u susret, posudivši svojoj unuci ne samo tijaru koju je nosila na vlastitoj svadbi (Queen Mary dijamantnu tijaru), već i samu vjenčanicu. Riječ je o vintage haljini koju je Elizabeta II nosila za jednu glamuroznu filmsku premijeru prije 60-ak godina. Ovim činom, odlučila je nadoknaditi princezi Beatrice činjenicu da se po prvi put u 235 godina jedno kraljevsko vjenčanje moralo održati iza zatvorenih vrata.

Foto: The Royal Family

Učitati još
Zatvori