9 trendova za lijepa i elegantna jesenska vjenčanja

9 trendova za lijepa i elegantna
jesenska vjenčanja

Ovo je godina potpune redefinicije tradicionalnog, klasike i uobičenog, a taj pristup posebno se istaknuo u svijetu organiziranja vjenčanja. Otklon od tradicionalnog i osvježavanje stilova, posebno je voljen trend u 2018. godini. Najbolji recept glasi, uzmite sve ono što je dobro od tradicije i odbacite sve nepotrebno, pretjerano i nepraktično. A pravila prilagodite svom načinu razmišljanja, stilu života i ukusu.

Proljetna i ljetna vjenčanja već su obilježila ovu sezonu svojim opuštenim, lepršavim i zanimljivim rješenjima. Pogotovo kada su u pitanju vjenčanja na otvorenom. Mladenke su se razigrale čak i kada je u pitanju odabir vjenčanice, odnosno sve je manje bijelih, klasičnih, princezastih kreacija. Slični trendovi čekaju nas i na jesen. Stoga zavirimo u popis jesenskih trendova za vjenčanje po mjeri moderne i samosvjesne žene koja se želi dobro provesti i lijepo ugostiti svoje najdraže.

Svježe voće

Možete slobodno zaboraviti na zdjelice, tanjuriće i kupove s različitim mješavinama, voćnim kremama, žličicama i sl. Što jednostavnije, to bolje. Nastojte da u svojim cvjetnim dekoracijama koristite što više zimzelenih biljaka, sve nadopunite citrusima, zagasitim tonovima šipka, kriškama grejpfruta i crvene naranče. Sve zajedno osvježite sezonskim voćem i cvijećem bogatih boja. Miris jesenskih plodova i tople boje jeseni pretvorit će vaše vjenčanje u pravu bajku. Dekorativno i praktično.

Odvažna mladenka

Zašto bi boje dragog kamenja bile namijenjene samo djeverušama, a bijela bila rezervirana za mladenku. Mladenka koja je suvremena princeza bez oklijevanja se može odlučiti za haljinu u boji koju najviše voli i koja joj najbolje pristaje. Pastelne boje uvijek ostavljaju dojam profinjenosti i luksuza pa zašto ne iskoristiti njihovu raskoš i zablistati. Kaskadni volani, višeslojne haljine, romantični ruffles jednako su raskošni i u više boja, baš kao i klasična bjelina.

Vjenčanja na otvorenom

Prvi dio jeseni gotovo se uvijek pretvori u bablje ljeto i stoga je to jedan od najljepših razdoblja u godini. Sve boje prirode pretvaraju je u raskošnu pozornicu idealnu za vjenčanja. Boho mladenke odavno znaju kakva je to čarolija usred prirode. Visokobudžetne kristalne lustere možete tako zamijeniti suncobranima od prirodnih materijala, pronađite lijepe svijećnjake i neka vam rasvjetu zamijene svijeće, sve dodatno učinite raskošnim uz brojne lampice i uživajte u jesenskom ugođaju.

Portreti

Iako možda zvuči čudno u 21. stoljeću, ali upravo su se u modu vratile slike mladenaca. Ukoliko imate na umu slikara koji bi vam mogao naslikati vjerne portrete u svadbenom izdanju, priuštite si to iskustvo. Može biti zabavno, a i pretvorit će vaš najvažniji dan u životu u umjetničko djelo.

Natpisi i kartice

Kaligrafija i lijepo dizajnirane kartice su vrlo elegantno rješenje koje će podići estetiku vjenačanja na novi nivo, a uz to će osigurati sjajnu energiju na proslavi. Simpatične poruke svima će dati do znanja da ih očekuje odličan provod i opuštena atmosfera.

Bez stoljnjaka i presvlaka za stolce

Ovo je još jedan trend koji će obilježiti jesen, a posebno mu se veselimo. Tko je ikad uživao na proslavi gdje je sve presvučeno u tkaninu i ne dozvoljava prostoru disati? Uz ovakav pristup, posebno će do izražaja doći drveni stolovi i stolice koji će cijeli dojam zaokružiti prirodnom estetikom i jednostavnom ljepotom koja je modernija i profinjenija od bilo kojeg stoljnjaka.

Objavu dijeli Lita (@lita_wp)

Predivan pogled

Jesenska vjenčanja koja su ispred nas obilježit će i pronalaženje lijepih lokacija i to ne samo za fotografiranje mladenaca već i za izgovaranje zavjeta i druženje s prijateljima i rodbinom. Poseban doživljaj pružaju lijepi horizonti koji će pretvoriti vjenčanje u filmsku priču.

 

Doza boho ugođaja

Kombinacija jednostavnih i neobičnih vjenčanica s cvjetnim buketima koji su razigrani i usklađeni s bojama jeseni još je jedan trend koji je gotovo nezaobilazan za vjenčanja ove jeseni.

Novi minimalizam

Elegancija u svemu. Od uređenja prostora, jednostavnih i opuštenih frizura za mladenku i cvijeća. Sve je prilagođeno cozy atmosferi kako bi vjenčanje bilo romantično slavljenje ljubavi, a ne stres zona.

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori