Sve što trebate znati o organiziranju djevojačke zabave iz snova

Sve što trebate znati o organiziranju
djevojačke zabave iz snova

Svaka djevojčica sanja svoje vjenčanje i naravno, djevojačku zabavu. Svi detalji pomno se razrađuju (barem u glavi) cijelog života. Samo se dodaju i prilagođavaju najnovijim trendovima.

Proljeće je idealno vrijeme za organizaciju vjenčanja iz snova.

No, i djevojačka večer mora biti prava eksplozija dobre zabave uz pregršt kreativnih rješenja. Jer tko ne želi biti ona najposebnija i najljepša mlada koja se fenomenalno provela sa svojim curama? Ali i svojim super frendovima, zašto ne?

Organiziranje djevojačke zabave nije nimalo lak zadatak pa je nužno imati cijelu paletu zadataka pod kontrolom. A mi vam donosimo mali podsjetnik na sve što je važno osigurati kako bi bila pun pogodak.

Pozivnice

U ovom inicijalnom dijelu planiranja djevojačke zabave svakako je važno da mladoj pomogne njezina buduća kuma. One mogu kontaktirati telefonom najuži dio prijatelja, ali i same izraditi simpatične pozivnice koje daju na dodatnoj intimiziranosti s uzvanicima. Ovoga proljeća apsolutni hit je ljubičasta boja pa ukoliko nemate ideju kako pozvati ekipu, pratite trendove i napišite nekoliko lijepih riječi na ljubičastu pozivnicu zašto vam je važno da baš oni budu s vama. Ili možete igrati na sigurno i odlučiti se za cool i minimalističke crno-bijele pozivnice.

Etsy2

Popis gostiju

U silnoj strci, stresu i uzbuđenju, lako se može dogoditi da se štogod zaboravi. Primjerice, pozvati nekoga tko je baš drag i važan prijatelj i bez kojega djevojačka večer ne bi bila THE night. No, i glas razuma dobro dođe kako se u euforiji ne bi zvali i oni gosti koji su 12. koljeno mlade dame s kojima nije razgovarala od svoje 5. godine života. Zato nije naodmet da kuma i najbliže prijateljice sastave i svoj popis koji će prokomentirati s mladom. Ipak su one te koje mladu najbolje poznaju. Taj popis može poslužiti i za nadopunjavanje popisa gostiju za vjenčanje.

Objavu dijeli MrsB (@becomingmrsb)

Lokacija

Ukoliko se zabava kojom se mlada pozdravlja sa svojim djevojačkim životom organizira na lokaciji gdje se ni ona ni njeni gosti neće osjećati ugodno, svaki trud je uzaludan. Zato je korisno malo se poigrati psihologa i postaviti nekoliko pitanja. Što mladu i njenu ekipu čini sretnima? Gdje se najbolje osjećaju? Vole li više mirne ladanjske zabave ili lude noćne partyje?

Pa evo korisnog primjera. Ako mlada voli opuštanje uz dobru čašu vina i prirodu, idealna djevojačka zabava nije samo večer, već cijeli vikend proveden u idiličnom ambijentu neke mirne zagorske kleti ili posjeta vinskom podrumu. A navečer party na otvorenom uz omiljenu glazbu, cvijeće, ukusne domaće delicije, puno lampica, smijeha, društvenih igara, projekcije dobrih filmova i prisjećanje zanimljivih i smiješnih situacija iz prošlosti. No, ukoliko je ekipa mala i složna, odlična ideja je i uplatiti putovanje na mjesto koje vam je oduvijek tiha čežnja.

Objavu dijeli Styleper (@styleper)

Rekviziti

Možda prije desetak godina to i nije bilo tako važno. No, trendovi se mijenjaju. Kako bi fotografije (pogotovo za društvene mreže) bile što atraktivnije, a dojam što magičniji, baloni, okviri za fotografiranje, tijare, tutu suknjice, party naočale, pernate boe, konfete te razni drugi rekviziti jednostavno su must have. Proljeće u kosi i vatromet dobre volje ne bi bilo loše upotpuniti i tematskom zabavom koja je kostimirana. Mogućnosti su razne, od likova iz crtanih filmova, povijesnih epoha do beach partyja.

Etsy

Hrana i piće

Ruke vještih prijateljica mogle bi napraviti nezaboravnu personaliziranu ponudu od baš onih sastojaka koji su omiljeni složnoj ekipi koja ispraća mladu u tzv. svijet odraslih. Okusi i mirisi ono su što najintenzivnije evocira uspomene. Uzimajući to u obzir, takav pristup hrani pun je pogodak za djevojačku večer iz snova. Slično je i s pićem. Još ako se služi uz posebnu dekoraciju, pozitivan dojam neće izostati. No, u vremenu prenatrpanosti obvezama, omiljena hrana i piće uz pomno osmišljen meni može se i naručiti u provjerenom cateringu. Ušteda vremena je također dobra komponenta planiranja. Važno je da je ukusno, lijepo i konzumirano uz obilje smijeha. Uz malo uloženog truda vrijedi stvoriti svoj djelić vremena koji je vrijedan.

Pokloni

Naravno da nitko ne očekuje preskupe dizajnerske poklone koji su tu samo radi slikanja. Ono što je posebno u tom sitnom darivanju baš tijekom djevojačke večeri su poruke povezanosti i ljubavi koje potvrđuju i obećavaju da će to maleno društvance biti tu jedni za druge i ružičastim vremenima, ali i onda kada neće sve biti po planu. Zato nije loše malo razmisliti o simbolici što se poklanja, ne samo mladoj, već i jedni drugima. Čovjek funkcionira u zajednici i teško da sam može biti toliko jak da mu ne bi trebao makar topao zagrljaj onih koje voli. Zajedničke fotografije, mali rokovnici s motivirajućim porukama, video uratci s porukama koje uveseljavaju ionako sretne trenutke i čine lakšima one teške, idealan su dio djevojačke večeri.

Etsy3

I na kraju, svaka buduća mlada ne bi trebala zaboraviti zahvaliti svojim prijateljima na ljubavi i podršci koju joj pružaju. Trendovi, boje i rekviziti se s godinama mijenjaju, ali prijateljstvo odolijeva svim izazovima vremena.

Tekst: Dijana Ljubanović

Foto: Instagram, Etsy

Učitati još
Zatvori