Make up savjeti koji će zanimati svaku mladenku

Make up savjeti koji će
zanimati svaku mladenku

Velike svadbene proslave trenutno nisu moguće, barem dok se ne ublaže trenutna ograničenja. No, to ne znači da je planiranje vašeg vjenčanja zabranjeno. Ako ičega imamo više nego ikad prije, to je vrijeme koje možemo uložiti u ozbiljno istraživanje. Približava li se vaše vjenčanje, vjerojatno ste već kreirali zavidni Pinterest moodboard za sve što bi vam moglo zatrebati, uključujući i vaš make up look. No, kako biste trebali učiniti da svi ti lookovi koje ste spremili izgledaju tako i u stvarnosti? Kako naći prave make up artiste, što se događa na probnom šminkanju za vaš veliki dan i koji su ključni make up proizvodi bez kojih je šminka na dan vjenčanja nezamisliva? Odgovore doznajte u nastavku.

Kako naći make up artista za svoj veliki dan?

Instagram je odličan način za naći željenog make up artista. To možete učiniti putem hashtagova, gledajući oznake u postovima profila koje ste zapratili i prateći inspirativne wedding profile. Odaberite vizažista koji oponaša vaš osobni stil. Na svoj veliki dan se želite osjećati kao filmska zvijezda. Ipak, i kasnije želite moći prepoznati sebe kad ćete gledati fotografije svog posebnog dana.

Koliko prije vjenčanja biste trebali rezervirati svoj termin za probni make up?

Uobičajeno, nakon što mladenka osigura datum vjenčanja sa svojim odabranim make up artistom predlažemo rezervaciju za probni make up look otprilike 6-9 mjeseci prije velikog dana. No, važno je da u tom trenutku već možete raspravljati o detaljima vašeg vjenčanja kao što su haljina, vrsta dekoltea, frizure i svim drugim stvarima koje će pomoći vašem vizažistu u postizanju kohezivnog i uravnoteženog izgleda.

Što se događa tijekom probnog šminkanja za vjenčanje?

Poželjno bi bilo da buduća mladenka dođe na probno šminkanje noseći svoj normalni svakodnevni make up. To make up artistima daje uvid u vašu osobnost i količinu šminke koju uobičajeno nosite. Njima je želja da svaka mladenka izgleda kao najistančanija verzija sebe na dan, a ovako se to najlakše može postići. Uz to, poželjno je da donesete fotografije s make up lookovima koji vam se sviđaju i koje želite da inspiriraju make up za vaš veliki dan. Tako će make up artist lakše identificirati vaše ključne zahtjeve. Tada dolazi zabavni dio, počinju primjenjivati vaš željeni izgled. Ovo je zajednički proces i omogućuje stručnjaku da ugađa i primjenjuje sve promjene koje buduća mladenka zahtijeva. I tako sve dok ne postignete konačni, besprijekorni look.

Koji su glavni prioriteti make up artista kad je u pitanju kreiranje svadbenog make up looka?

Jedna od ključnih stvari je ostati vjerna sebi, kad je u pitanju formuliranje savršenog make up looka. Ne želite se osvrnuti za nekoliko godina i da s vaših fotografija s vjenčanja vrište make up trendovi iz 2020. godine. Prilikom odlučivanja o make up looku trebali biste se fokusirati na nešto što je bezvremensko, ali je u konačnici u potpunosti u skladu s vama samima.

Drugi prioritet je dugotrajnost. Dan vjenčanja će vam vjerojatno biti pun poljubaca i sretnih suza pa ako niste ona vrsta mladenke koja će svako malo popravljati svoj make up onda tamnije boje na očima i usnama možda nisu pravi izbor za vas. No, postoje proizvodi koji mogu pomoći vašem make upu da budu dugotrajniji. Stoga, make up stručnjaci uvijek preporučuju korištenje primera prije nanošenja pudera te obavezni sprej za setiranje kako biste zapečatili look na samom kraju.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori