Interijer koji se mijenja po potrebi stanara

Interijer koji se mijenja po
potrebi stanara

stan telaviv (2)

Stan od 65 kvadratnih metara u Tel-Avivu doživio je kompletnu renovaciju i transformirao se u ugodan prostor prilagođen novim stanarima, mladom paru s djetetom.

 Naime, svi unutarnji zidovi srušeni su kako bi se moglo krenuti ispočetka te definirati novi raspored. Klasično velik ulazni prostor popraćen nepotrebno velikim brojem soba i zidova zamijenjen je potpuno drugačijim konceptom – interijerom koji se otvara prema van te djeluje vrlo prozračno. Društveni i privatni trakt zamijenili su strane te su se tako kuhinja i dnevna soba logično nadovezale na malu terasu što je rezultiralo vrlo ugodnim i prostranim open spaceom.

Poznata izraelska dizajnerica Dalit Lilienthal odlučila se za drastičnu promjenu budući da izvorno stanje stana nije odgovaralo modernim konceptima uređenja prostora.

stan telaviv (6)

Mali kružni blagovaonski stol nalazi se uz kuhinjske elemente raspoređene u obliku slova L, a simpatičan dnevni boravak zasluženo je smješten u najljepšem dijelu stana gdje nalazimo velik broj prozora i staklene stijene. Dizajnerica je naglasila kako je vlasnicima bilo posebno važno da se osigura ugodan društveni trakt u kojemu bi se cijela obitelj mogla družiti, kuhati i jesti, što i pruža ovaj dio stana.

stan telaviv (5)

Velika pažnja dana je i spavaćem traktu gdje nalazimo kvadraturom bogatu dječju sobu – budući da stanari planiraju još djece, ovdje će se lako pronaći mjesta za dva dodatna kreveta. Dječju sobu od ostatka stana odvajaju dvoja klizna vrata koja omogućuju da se ona u punoj mjeri otvori prema ostatku stana što doprinosi još većem osjećaju prostornosti. Uz nju su smještene kupaonica te roditeljska spavaća soba, nešto manje kvadrature, ali s velikim ugradbenim ormarima, praktičnom i nenametljivom rješenju za odlaganje veće količine stvari.

stan telaviv (4)

Ovako dobar, potpuno novi raspored pokazao se kao izvrsna osnova za dekoracije i namještaj. Bazu čini monokromatska paleta, popraćena plavim tonovima. Korištenjem zlatnih, željeznih i mesinganih elemenata u rasvjeti ili konstrukcijskim dijelovima namještaja karakter interijera odmaknuo se od klasično minimalističkog uređenja. Poznati Eames DSW stolci možda su očekivan dodatak prostoru, no izvrsno se nadovezuju na vizualni jezik stana. Poseban dojam postignut je zahvaljujući komadima namještaja starijeg datuma, a stolarija rađena po mjeri još je više doprinijela kompaktnom i čistom izgledu interijera.

stan telaviv (1)

Snažan koncept jednostavnosti je, prema riječima dizajnerice, odabran kako bi se stan mogao prilagoditi budućim promjenama obitelji te ugostiti prinove uz minimalne promjene. Osim toga, monokromatska paleta ostavlja stanarima prostora za njihove vlastite dekoracije i izraz karaktera, što ovaj stan čini pravim obiteljskim domom.

stan telaviv (13)

stan telaviv (11)

stan telaviv (15)

stan telaviv (14)

stan telaviv (12)

stan telaviv (8)

stan telaviv (10)

stan telaviv (9)

stan telaviv (7)

stan telaviv (6)

Foto: www.d-gal.com

Učitati još
Zatvori