Jedno sasvim posebno vjenčanje u The Garden Breweryju

Jedno sasvim posebno vjenčanje u
The Garden Breweryju

the-garden-brewery-vjenčanje-1

Organizacija vjenčanja je velik posao čijih razmjera vjerojatno nećete biti svjesni u trenutku kada se u sve upustite.

Ograničenja nisu samo financijska, već i vremenska, a želite li nešto posebno i drugačije, ne moram ni posebno naglašavati koliko se stvari mogu zakomplicirati.

I pri tom ne mislim “drugačije” u smislu ekstravagantnih ledenih skulptura, fontana od čokolade i sličnih čuda, već opuštenih mjesta koja nisu klasična sala s uglancanim keramičkim pločicama na podu i plavo-ljubičasto-zelenim svjetlima reflektora.

the-garden-brewery-vjencanje-2

Svatko ima svoj ukus, razumije se, ali mi smo bili u potrazi za nečim malo opuštenijim, neformalnijim. Nismo htjeli svadbu, htjeli smo tulum za maksimalno 100 ljudi. I nismo htjeli da nas planiranje financijski, emotivno i fizički iscrpi (iako je stres do neke mjere nemoguće izbjeći kako se datum krene približavati) već da sve prođe koliko god opušteno može. U tom su nam aspektu Dražana i Iva iz Studija Eventastic zaista olakšale posao, zbog čega smo postali čvrsti pobornici prepuštanja dijela organizacije profesionalcima koji imaju kontakte i koji brojne stavke s popisa mogu odraditi brže i efikasnije.

the-garden-brewery-vjencanje-9

Jednom kada smo se usuglasili oko prostora – izbor je neočekivano pao na The Garden Brewery – sve je bilo lakše i vjenčanje je organizirano u roku 3 mjeseca. Nakon općenitih koraka kojima smo vam približavali organizaciju vjenčanja i jedne djevojačke zabave, sad je došlo vrijeme i na događaj kojem je sve to prethodilo – “vjenčani tulum” ispod disko kugle u Breweryju.

the-garden-brewery-vjencanje-8

Potraga za prostorom

Kada odaberete datum i stil vašeg vjenčanja, potraga za prostorom je najveći pothvat. Iako, kad niste u toj priči, čini se da na svakom koraku ima neko fora mjesto, ali vjerujte mi nije baš tako. Kad uzmete sve prostore u obzir, pa onda oduzmete one koji vam se sviđaju, pa one koji su slobodni, one koji će primiti vašu količinu gostiju kojih je nekako uvijek previše ili premalo, pa one koje si možete priuštiti, ostane ih tek 1 ili 2, ali i to je OK jer su to oni pravi. Tako smo i mi u potrazi za idealnim prostorom lutali, ali prvi odlazak u The Garden Brewery je bio onaj kad smo svi zajedno znali da će se tamo ispričati jedna posebna priča. Uzevši sve nedostatke u obzir, brzo smo ih pretvorili u prednosti i jedna velika hladna hala postala je topla dnevna soba.

the-garden-brewery-vjencanje-3

No, kada birate alternativni prostor, odnosno prostor gdje se primarno ne održavaju vjenčanja, onda morate uzeti u obzir da će možda biti malih poteškoća s infrastrukturom i inventarom. Negdje ćete morati napraviti pozornicu, osposobiti WC ili nabaviti dodatne stolove i stolice. Mi smo se poigrali starim i industrial namještajem, ali praktičnost je nalagala da klupe zamijenimo stolicama da bi starija rodbina ipak bila udobno smještena. Igrom slučaja, ispalo je da smo na kraju uzeli “finije” stolice – bijeli tiffany model ipak se uklopio u prostor, posvjetlio dojam i učinio prostor malo glamuroznijim.

Veliki plus je zapravo unutrašnjost Breweryja koja dopušta igru. Kada dobijete prazni prostor lako ga je prilagoditi potrebama, modularno kombinirate ono što imate i ono što želite dobiti. Postepeno se prostor mijenja, a vi postajete sve zadovoljniji. Stavite uvijek svoje goste na prvo mjesto, potrudite se da im je toplo, udobno i da su siti.

the-garden-brewery-vjencanje-4

Mi smo iskoristili sve što je Garden pružao. Ispod vanjske nadstrešnice gosti su se družili, u vrtu je bilo posluženo predjelo, pića dobrodošlice čekala su na ulazu, veći dio bio je rezerviran za mlađe goste i smješten tik uz plesni podij, gosti koji su bili više za razgovor i opuštanje smješteni su u intimniji dio unutrašnjosti… Poigrajte se u skladu s potrebama i mogućnostima koje vam prostor pruža.

the-garden-brewery-vjencanje-34

Vjenčanje s pivom i burgerima

Kada na neki način imate tematsko vjenčanje, morate dobro paziti da tema bude prisutna, ali da ne pretjerate. Svakako bi se trebala odraziti na odabir hrane, slastica i pića. U ovom slučaju, bilo je logično da u pivovari kao glavno piće odaberemo njihovo craft pivo koje se toči na licu mjesta. Također, budući da su u partnerstvu sa Submarine burgerima, odabir je pao na burgere kao glavno jelo, a da sve skeptike prije toga nahranimo odabranom catering ponudom. Piće i hrana su u neku ruku bili zadani – pivo i burgeri – i sve smo prilagodili tome.

the-garden-brewery-vjencanje-32

the-garden-brewery-vjencanje-18

Kako je sve zapravo izgledalo?

U skladu s prostorom, tema vjenčanja je bio industrijski stil, pročišćen od viška detalja, u hladnijim bojama sive, zelene i bijele. Naglasak na puno rasvjetnih tijela u obliku lampica, mirisnih svjećica i duhovitih interaktivnih detalja. A najveći hit i detalj koji je definitivno plijenio pažnju (možda malo i presudio da svadba bude upravo ovdje) je golema disko kugla kojom se The Garden Brewery ponosi. Topla bijela svjetlost, stotine žaruljica, omekšale su i zagrijale hladni betonski prostor.

the-garden-brewery-vjencanje-11

the-garden-brewery-vjencanje-17

the-garden-brewery-vjencanje-13

Kako su gosti došli na mjesto svadbe u suton jedne predivne jesenske večeri zadržali su se malo na otvorenom gdje je posluženo piće dobrodošlice i sitni slani zalogaji. Dok su se gosti družili, neki su iskoristili prekrasnu večer da se slikaju u kutku ispred kamp kućica koje su bile idealna kulisa photo bootha.

the-garden-brewery-vjencanje-33

Prostor je bio pun svijeća i zelenila. Drvena paleta je poslužila kao program večeri, dok su stara drvena vrata bile čuvar rasporeda sjedenja.

Na zidovima su visili plakati s romantičnim porukama koji su bili dobra kulisa za fotografiranje i stvaranje tople obiteljske atmosfere.

the-garden-brewery-vjencanje-14

the-garden-brewery-vjencanje-15

Dugački stolovi sa zelenilom i svijećama produžili su prostor, a bijele tiffany stolice ga učinile elegantnim. Cvijeća je bilo minimalno i to dalija, ruža i hortenzija. Ali zato smo se poigrali s nekoliko vrsta zelenila kao što su eukaliptus, bršljan, maslina te više vrsta aromatičnih trava. Neke od svijeća su bile mirisne tako da prostor dobije i tu dimenziju, da se hladnoća više-metarske hale utopli i smanji na veličinu dnevne sobe u kojoj se okupljate s prijateljima.

the-garden-brewery-vjencanje-24

the-garden-brewery-vjencanje-25

Svakog gosta dočekala je mala kartica s olovčicom, na kojoj su mladencima mogli udijeliti neki bračni savjet ili popuniti simpatičnu anketu o tome koliko ih dobro poznaju. Salveta je bila u elegantnom prstenu s monogramom sretnog para. Stol od mladenaca bio je identičan kao i svaki drugi, osim što su stolice označene karticama imena i s malo cvijeća. Broj stola bio je označen na srebrnim limenkama piva, ali kako stolovi nisu bili samo numerirani i brojevima nego i citatima iz omiljenih filmova, u svakoj limenci nalazila se i pokoja grančica zelenila s citatom.

the-garden-brewery-vjencanje-29

the-garden-brewery-vjencanje-23

Za slatki stol bila je zadužena Monika Kos i on je zaista privlačio poglede cijelu večer. Kao da je izašao iz neke čarobne priče, smješten na retro stara vrata i crne bačve. Glavni detalj bila je impresivna siva “cementna torta” iz koje su simbolično iznikla dva cvjetića, a koja je skrivala okuse karamele, čokolade i piva. Ostatak slastica je pratio temu moderne industrial priče, pa su tu još bile fantastične male voćne pite, mini američke krafnice, brownies s višnjama i dodatne dvije velike torte (jedna voćna, a druga prilagođena gostima veganima) koje su gosti sami uzimali. Slatki stol cijelu je večer bio tu za goste i to je ono što najviše volimo, jer su u prolazu mogli zgrabiti zalogaj i produžiti dalje.

the-garden-brewery-vjencanje-38

the-garden-brewery-vjencanje-37

the-garden-brewery-vjencanje-26

No kako se ne bi jele samo slastice tu je bio i snack bar. Drvena retro kolica koja je izradio Miljan Miljković (Daska&Letva) poslužila su kao odličan kutak gdje servirati razne grickalice. Nekoliko vrsta čipsa i kokica, pereci, orašasti plodovi… za svakog ponešto. Gosti su mogli ili u vrećicama ili u personaliziranim tuljcima sami stvarati svoj mix i grickati dok plešu.

the-garden-brewery-vjencanje-35

the-garden-brewery-vjencanje-30

the-garden-brewery-vjencanje-31

U kutku dobrih želja, jedna velika bačva čuvala je dvije kutije. U jednoj su gosti mogli ostaviti popunjene kartice, a u drugu su mogli staviti poklončiće.

the-garden-brewery-vjencanje-19

Kako bi zahvalnica bila u skladu sa zabavom, a opet dovoljno simpatična i korisna, zadala nam je puno briga dok nismo osmislili savršenu. Mali magnet u obliku pereca, svaki ručno izrađen obojan i ukrašen, bio je ono što smo tražili. Unikatno, jednostavno, slatko, odnosno, baš savršeno… kao i cijela svadba.

the-garden-brewery-vjencanje-12

Želite li svoje vjenčanje prepustiti stručnjacima, Eventastic tim možete angažirati putem službene straniceInstagrama ili se javite na adresu [email protected].

the-garden-brewery-vjencanje-36

the-garden-brewery-vjencanje-22

The Garden Brewery

the-garden-brewery-vjencanje-21

the-garden-brewery-vjencanje-20

the-garden-brewery-vjencanje-10

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori