Snaga zahvalnosti

Kako započinjete svoj dan? Mrštite li se ili sa osmjehom krećete u nove avanture? Učinite promjenu, započnite svoj dan zahvalnošću.

Još dok ležite u krevetu, kada otvarate oči, zahvalite se svom krevetu na dobrom i kvalitetnom snu, a onda zahvalite što ste se probudili i što je pred vama još jedan dan za kojeg odlučujete da ćete ga sami kreirati upravo onako kako vi želite, jer to zaista je tako.

meditacija

Često zaboravljamo kako je važno zahvaliti se, pa čak i kada netko nešto lijepo učini za nas, nekako kao da se podazumijeva da smo zahvalni i kažemo hvala bez da tome pridajemo neku posebnu važnost i značenje. No, zahvalnost je jedna velika iscjeljujuća moć, snaga i pozitivna vibracija.

Na čemu ste vi zahvalni? Pokušajte sastaviti popis stvari na kojima ste zahvalni, sigurna sam da ćete zastati i većina vas si postaviti pitanje ‘Ma na čemu da budem zahvalan/a?’.
I ja sam slično reagirala na početku, kada sam se prvi puta susrela sa tim pitanjem na nekoj od svojih edukacija. Uvijek vidimo stvari koje nisu dobre i za koje mislimo da ne bi trebali biti zahvalni, no i te stvari koje nas ljute, koje su nas razočarale, povrijedile, ponizile i zbog kojih se ne osjećamo dobro, i na njima trebamo biti zahvalni, jer smo iz njih naučili, one su naši podsjetnici i lekcije na kojima još trebamo raditi i na kojima idući puta nećemo pasti, zbog tih stvari i situacija mi smo ono što jesmo danas.

sreca-4

Vježbajte zahvalnost. Uzmite papir i olovku i svakoga dana sastavite popis od deset stvari na kojima ste zahvalni. Možda će vam se činiti teško i previše za nabrojati svih deset, ali uvidjeti ćete kako vam ova vježba pomaže shvatiti kako ste prisutni u svojim životima, kako imate, itekako, na čemu biti zahvalni. Osvijestiti ćete, što budete lakše nabrajali i upotpunjavali vaš popis, kako ste bliže tome da ostanete usedotočeni na sebe i na to da ste podržani od strane života, sigurni i da se nećete izgubiti.

Zahvalnost nas uči novoj dimenziji i otvara nam oči novom doživljaju svijeta, uči nas da vjerujemo životu, svojoj intuiciji, sebi. Zahvaljivajući svakoga dana na svemu što imamo, pa i stvarima koje nam se čine nebitnima i podrazumijevajućima, učimo se povjerenju u život i život će nam povjerenjem i vraćati.

sreća

Kada bi dan započinjali i završavali zahvalnošću, uočili bi koliko blagoslova dobivamo tijekom dana, a da toga nismo niti svjesni. Zahvalnost nas podsjeća da smo ono što jesmo, vrijedni ljubavi i voljeni. Zahvalnost nas vraća u sadašnji trenutak i uči da je sreća uvijek sada.

‘Život se ne događa vama, on se događa radi vas.’ Robert Holden

Foto: Instagram, Shutterstock

0