Sirovi čokoladni desert za visoke temperature

Sirove čokoladne kocke su jedna od najjednostavnijih čokoladnih slastica koje možete napraviti. A zapravo i ne moraju biti samo čokoladne. Danas sa vama dijelim bazu recepta koji možete nadograđivati kako god želite, s čime god želite; lješnjaci, orasi, suho voće, kokosove mrvice, chili, menta, đumbir, korica limuna ili naranče itd.

cokokocke4

Ne samo da ideju možete iskoristiti za brzi, zdravi desert, već na isti način, od istih sastojaka možete napraviti i ‘biskvit’ za sirovu tortu. Kocke su gotove za svega nekoliko minuta, a vi ćete uvijek imati čokoladnu, bezgrešnu slasticu pri ruci. 🙂

cokokocke1

Sastojci (kalup 34 cm x 12 cm):

250 g badema
2 žličice sirovog kakaa u prahu
3 žličice kokosovog šećera (može i meda)
3 žlice kokosovog ulja
2 žličice sirovih zrnaca kakaa

cokokocke2

Priprema:

Bademe smiksati u blenderu. Idealno bi bilo kada bi ih smiksali do teksture brašna. Ako vam blender nije dovoljno jak, nema veze ukoliko vam ostanu krupni komadići, ili bademe možete samljeti u mlinu. Smiksanim bademima dodajte kakao u prahu, kokosovo ulje i šećer. Konačan rezultat bi trebala biti gusta, čokoladna smjesa. Izlijte je u kalup, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje, te je rukama ravnomjerno rasporedite. Pospite sirovim zrncima kakaa ili čime god želite. Smjesu stavite u frižider 20ak minuta, nakon toga je narežite na kocke i zdrava slastica je spremna!

cokokocke3

Uživajte! 😉

0