Kako jednu veliku dječju sobu pregraditi u dvije manje?

Koliko god željeli ili unaprijed planirali, teško je da će jedan životni prostor zadovoljavati naše potrebe zauvijek. Širenje obitelji uglavnom je taj faktor koji mnoge potakne na promjene, selidbu u novi stan/kuću ili prenamjenu sadašnjih prostorija kako bi se napravilo mjesta za prinovu. No, ponekad naiđete na zid. Doslovno.

Zato se pametno savjetovati sa stručnjacima kada je riječ o odlukama koje uključuju veće građevinske zahvate ili kontaktirati dizajnere interijera kao što je Journal Design blogerica Melita Kenđel koja vašu viziju zna smjestiti unutar postojećih gabarita.

Najzanimljivije vaše pitanje ovog mjeseca tiče se upravo ove teme – pretvaranju jedne velike dječje sobe u dvije manje uslijed širenja obitelji.

Pitanje čitateljice Mirele:

Kako jednu sobu od 20m2 pregraditi tako da stvorimo dvije manje dječje s posebnim ulazima – problem je prozor na sredini prostorije.

Melita odgovara:

Najnoviji upit koji nam je pratiteljica poslala ticao se pregrađivanja prostorije u dvije manje dječje sobe. S obzirom da prostorija ima samo jedan ulaz i prozor po sredini suprotnog zida, tako pregrađivanje sobe zidom, a bez većih građevinskih zahvata nije dolazilo u obzir.

Zato smo sobu veličine 415 cm x 500 cm podijelili na dva dijela policom iz Ikeine serije Kallax, a ispod prozora smjestili veliki pisaći stol s dvije radne stolice. Prostorijom dominiraju tople zemljane boje u kombinaciji sa razigranom „džunglastom“ tapetom pored svakog kreveta. Pored ormara za odjeću smjestili smo ljuljačku od ratana koja će zasigurno biti glavna atrakcija ove moderne dječje sobe.

A KAKO MELITA MOŽE POMOĆI VAMA?

Putem Instagram Storyja jednom mjesečno zaprimat ćemo vaša pitanja vezana uz dizajn interijera i konkretne nedoumice koje vas muče oko uređenja vlastitog prostora te svaki mjesec odabrati jednu osobu i jedan projekt kojem će se Melita posvetiti i pomoću vizualizacija ponuditi personalizirani odgovor. Također, uz Melitinu pomoć pozabavit ćemo se aktualnim trendovima u uređenju interijera kako bi vas dodatno inspirirali za uređenje doma.

Pratite Journal.hr Instagram profil jer uskoro krećemo sa zaprimanjem nove runde vaših pitanja!

Melitu možete pratiti na Facebook stranici ArtBiro – Studio za dizajn interijera i Instagramu @artbiro.

Vizualizacija: Melita Kenđel

0