Trendovi za najljepše vjenčane fotografije i videa ove godine

Trendovi za najljepše vjenčane
fotografije i videa ove godine

Među sektorima svakodnevnog života koje je korona najviše pogodila i unijela pomutnju u svakodnevno, i već jako dobro uhodano, poslovanje – definitivno je bila industrija vjenčanja. Pomutnja nije izazvana samo među pružateljima usluga, već i samim mladencima, koji su svoj veliki dan odgađali, odgađali i odgađali, a naposljetku su morali revidirati sve želje i očekivanja te se prilagoditi nastaloj situaciji najbolje što su znali.

Kad je riječ o najvažnijim faktorima svake organizacije vjenčanja, tu su svakako fotografi i snimatelji, ekipe koje bilježe vaše najljepše trenutke i stvaraju sjećanja zauvijek. Stoga se uvijek pomno biraju kako bi reflektirali sve ono što želite da o vama ispričaju, a dobro je znati kako se mijenjaju trendovi i kakve su foto i video priče trenutno aktualne kako bi i vaše vjenčanje bilo zabilježeno u najboljem mogućem svjetlu.

Kako bi vas upoznali s promjenama koje su se dogodile u industriji vjenčanja i koji su trendovi trenutno aktualni kad je riječ o vjenčanim fotografijama i videima, razgovarali smo s ekipom iz RedLight Productiona.

  • Kako se industrija snimanja vjenčanja promijenila unazad godinu dana?

Industrija snimanja vjenčanja se unazad godinu dana, ali i općenito unazad par godina dosta promijenila. Nalazimo se u vremenu kada se video sadržaj kao medij sve više približava fotografiji pa je struktura mladenaca koji traže foto i video sadržaj gotovo u 90% slučajeva. U prijašnjim godina taj broj je bio oko 60% u korist fotografije. Razlog povećanja interesa za video je u tome što gledatelj tj. krajnji korsnik može više doživjeti sami slijed događaja te neke trenutke koji mogu privući pažnju, a ne mogu biti zailježeni fotografijom. Emocije sa vjenčanja puno bolje dolaze do izražaja na videu nego na samoj fotografiji. Također, zadnjih godina se odmičemo od klasičnih video uradaka koji traju po nekoliko sati i sve se više industrija video produkcije okreće prema kratkim filmicima trajanja do 5 min kroz koje se može prikazati best of best momenti s vjenčanja. Takav tip videa i mi najviše radimo te kroz emotivni storytelling pokušavamo dočarati emociju samoga vjenčanja. 

  • S ljetom stižu i smanjene restrikcije. Osjećate li već sada pomak u pozitivnom smjeru? 

Svakako osjećamo pomak nabolje. Mladenci su puno optimističniji, ali i dalje vrlo oprezni prilikom organizacije vjenčanja. Naime, primjećujemo kako se mladenci sve više prilagođavaju situaciji i mjerama stoga se odlučuju na manja vjenčanja, a ne kao prošle godine na kompletno otkazivanje vjenčanja. Svakako mislimo da će svakim danom i s većom procjepljenošću situacija biti sve bolja, a samim time će i mladenci sve opuštenije ulaziti u organizaciju vjenčanja.

  • Kako su izgledala vjenčanja u pandemijskoj godini iz vašeg iskustva? Je li to promijenilo pogled mladenaca na sadržaj koji traže? 

Pandemija je imala utjecaj na mnoge industrije pa tako i na industriju vjenčanja. Vjenčanja su otkazivana, letovi i putovanja ograničeni, a restorani zatvoreni. U takvoj situaciji mladenci se se uglavnom odlučivali na otkazivanje vjenčanja, a rijetki malo hrabriji su ipak održavali vjenčanja. Takva vjenčanja su uglavnom bila manja i inimnija te u skladu s epidemiološkim mjerama. Iskreno, smatramo da će se mladenci i u narednom periodu više odlučivati za takva vjenčanja i da će trend intimnijih vjenčanja biti sve više prisutan.

  • Kakav će video i foto sadržaj biti najpopularniji 2021. godine? 

Sa sigurnošću možemo reći kako dugim videima koji se većinom pogledaju jednom i nikad više dolazi kraj. Kratka videa koji pokazuju best moments je ono što će mladenci najviše tražiti. Pitate se zašto? Možda su tome krive i društvene mreže jer nijedan oblik medija ne može predočiti kako je izgledao taj dan o kojem svaka mladenka sanja kao best momets video jer su duge verzije videa prevelike za objavljivanje i samim time ostaju dostupne užem krugu mladenaca. Mi se kao produkcija trudimo pratiti svjetske trendove u produkciji best moments videa. Mladencima koji se odluče za nas i ustupe nam povjerenje obećavamo da ćemo zabilježiti svaki važni trenutak s vjenčanja. Naš pristup je dosta drugačiji od onoga na što je publika navikla na našem području. Tijekom produkcije takvih videa najviše se baziramo na emocijama i to je u većini slučajeva ono što izazove suze kod svake mladenke kada gleda taj video, a što je ujedno i naš krajnji cilj. Cilj da mladenci kroz naš video još jednom prožive dan o kojem su sanjali.

RedLight Production možete pronaći na službenoj stranici i Instagramu.

Foto i video: RedLight Production

Učitati još
Zatvori