Pratite kako će prva dječja soba rasti s jednim mališanom

Pratite kako će prva dječja soba
rasti s jednim mališanom

LiliHalodecoration-Tomina-soba-Journal-1

Toma sljedeće godine kreće u školu.

Do sljedeće jeseni, pokazat ću vam kako ću organizirati sobu za školarca.

Njegova soba je trenutno genijalno mjesto za igru, a sada treba napraviti mjesta za radni stol i veći krevet.

Trenutno si vrtim u glavi da li kupiti radni stol ili ga napraviti? Ako imate savjete, slobodno ostavljate komentare i pišite. Bit ću vam jako zahvalna. 🙂 Traži se i stolac za radni stol, novi krevet, madrac… svako iskustvo je i više nego dobrodošlo.

dječja soba

Sve faze preuređenja dječje sobe

Tomina soba je zapravo dosta velika. Ima 16 kvadrata jer je napravljena od dvije manje koje smo spojili prilikom izgradnje stana. Na tom mjestu je trebala biti kuhinja, mi smo okrenuli tlocrt i dobili mogućnost da spojimo dvije sobe.

U starom stanu smo imali samo jednu spavaću sobu. Tomine prve četiri godine smo u njoj spavali svi zajedno. Stvarno nam nije ništa nedostajalo. Tako da ne brinite ako nemate odvojenu sobu za bebu. Prve tri godine oni niti nemaju potrebu za socijalizacijom, i najviše su zalijepljeni za vas.

dječja soba

Tomin četvrti rođendan smo proslavili u novom stanu. Bio je potpuno prazan, glasovi su svuda odzvanjali u praznom prostoru i bilo je jako fora. Jurnjava na sve strane, ništa ne možeš srušiti.

Mjesec dana kasnije krenula je i selidba. Kuhinja je kasnila, hranu smo podgrijavali na malom rešou koji nam je posudila susjeda. U kuhinji smo imali tonu ogromnih crnih vreća za smeće u kojima je bila roba i neke stvari koje ne znam od kuda smo uopće skupili. Nismo imali niti ormare. I zapravo je većina stana bila zatrpana kutijama i vrećama.

Lili Halo Decoration dječja soba

Sjećam se selidbe i dovlačenja svih tih vreća. Dečki su prokomentirali kako bi mogli sve to mogli nagurati u Tominu sobu, jer tamo kao neće smetati. I ja nisam dala. Rekla sam da se zbog te sobe selimo, a oni bi ju za početak natrpali crnim vrećama – nema šanse! I na kraju su završile u kuhinji. 🙂

Lili Halo Decoration dječja soba

Puno mjesta za pohranu stvari

U Tominu sobu smo stavili ormar koji je u malom stanu bio u dnevnom boravku. Ima mnogo polica i prostora za pohranu robice, igračaka, posteljine. Plohe su jako jednostavne i lako se mogu prebojati ili zamijeniti jednog dana. Kada kupujete namještaj u stanu, planirajte koliko dugo ćete ga moći koristiti i hoće li vam jednog dana moći poslužiti za nešto drugo. Ako ne, prodajte ga, poklonite, riješite ga se što prije. Ne odlažite ga u šupu da trune. Mi smo ovaj ormar odlično iskoristili, ostao je jedan manji dio koji nije stao. Taj dio smo prodali.

Lili Halo Decoration dječja soba

Kupili smo krevet koji s jedne strane ima ogradicu, a s druge je otvoren. Tako da, ako vaše dijete još uvijek ispada iz kreveta, možete ga okrenuti na stranu s ogradicom. Takav primjer vidite na ovim slikama. U zadnje vrijeme Toma sve manje ispada iz kreveta, tako da novi krevet sigurno neće imati ogradu. Ali ja sam iz kreveta ispadala i s 20 godina, pa me ne bih čudilo da se to ponovi još koji put i njemu.

Prostor ispod kreveta i na ormaru isto služi za pohranu. U sobi imamo hrpu platnenih i papirnatih veća za pohranu igračaka. Stvari se lako vade i lako ubacuju u njih. Mi imamo Tellkiddo vreće.

Lili Halo Decoration dječja soba

I puno mjesta za igru

Ostatak sobe je namijenjen igranju. Na podu ima hrpu prostora za vožnju autića i slaganje Lego kockica. Legiće znamo slagati do kasno u noć za vrijeme vikenda. Jako je bitno da imamo dobru rasvjetu i kutije za sortiranje kockica po boji.

Druga strana sobe je uglavnom namijenjena igranju. Ovo ljeto smo zarotirali sobu. Mala promjena, ali je Tomi bila jako fora. Neke od fotki ste vidjeli u editorijalu za H&M.

Lili Halo Decoration dječja soba

U planu mi je na toj strani sobe smjestiti veći krevet. Za sada smo samo prebojali dio zidova u sobi. To je bio prvi korak. I to smo pustili Tomu da boja dok mu se rukice nisu umorile. 🙂

Više slika i priče o tome drugi puta.

Do tada imate priliku osvojiti jednu naljepnicu za zid dječje sobe po izboru. Javite se na adresu ifeellucky@journal.hr s naslovom maila LILI HALO DECORATION i svojim podacima (ime, prezime i adresa) do nedjelje 29. listopada 2017. u ponoć, a mi ćemo u ponedjeljak nasumično odabrati jednog sretnika.

Naljepnicu po izboru osvojila je Katarina Kasun Pavlinek. Čestitamo!

Lili Halo Decoration dječja soba

Pratite me na InstagramuFacebooku i Lili Halo Decoration blogu.

Lili Halo Decoration dječja soba

Lili Halo Decoration dječja soba

Foto: Marija Laća

Učitati još
Zatvori