Otjerajte strahove pozitivnom energijom

Emocije su vrlo snažna očitovanja energije, bilo one pozitivne ili negativne, pa tako i strahovi imaju velik utjecaj u našim životima. Strahovi mogu biti ograničavajuća i negativna emocija, no u nekim okolnostima i situacijama mogu djelovati pozitivno i biti ohrabrujući za izazove koji nam dolaze.
Da bi strahove pretvorili u pozitivne emocije i spriječili ih da vas progutaju, morate biti odlučni i snažni i zapitati se “Želim li živjeti vođen/a stahovima ili zaslužujem postići i mogu više?”

Njegovanje pozitivnih osjećaja kao suosjećanje, optimizam, srčanost, prihvaćanje, opraštanje i ljubav glavni su borci protiv negativnih osjećaja straha, krivnje, ljutnje, ogorčenosti i zamjeranja. Energija koja stvara pozitivne ili negativne emocije odnosno vibracije je upravo ona koja je proizašla iz naših misli koje smo popratili osjećajima i na taj način privukli ljude i situacije koje smo sami kreirali.

journalživot3

Strah je jedan od najvećih kradljivaca pozitivne energije. Traži vaše slabe točke i na taj način kao da upravlja sa vama i vašim mislima i osjećajima. Mnogi ljudi ostaju cijeli život zarobljeni u svojim strahovima i dopuštaju im da budu svjesne prepreke na putu rješavanja problema, koče ih u odnosima s drugim ljudima ili u donošenju odluka i koriste ih kao isprike za nešto što mogu, a ne žele učiniti.

Svi se boje nečega. I vi. I ja. Ne postoji čovjek na ovome svijetu koji nije osjetio strah ili pobjegao pred njim. Najvažnije je osvijestiti strah, a nakon toga suočiti se sa sputavajućim neprijateljem i ostati svjesni i pribrani pri tome. Ako znate s čime se suočavate, sami odlučujete tko će imati glavnu riječ. Da li ćete to biti vi ili vaš strah?

journalživot

Da biste odagnali strah, zamislite ga u nekoj veseloj situaciji, onoj koja vas zabavlja i veseli. Bilo da se radi o osobi, ili predmetu ili nekom sasvim imaginarnom i samoizazvanom strahu. I kada ga zamislite u toj situaciji, slobodno mu pridajte razne epitete i maštovite nazive i boje, osjetiti ćete kako se oslabljuje i kako mu pridajete sve manje pažnje. S vremenom, igranja sa vašim strahovima oni postaju sve manje moćni i njihov utjecaj na vas više neće imati važnost, moći ćete ga otjerati sa nekoliko pozitivnih misli poput; Nećeš me savladati. Jači/jača sam od tebe. Nemaš ulogu u ovoj situaciji… Ne dozvolite strahovima da vam kradu pozitivnu energiju, da budu vaše isprike za nešto što ne želite ili nećete. Suočite se, koliko god ponekad bilo teško, pogledajte strahu u oči i otvoreno mu priznajte da više ne stanuje u vašem životu i da ste ga zamijenili sa nečim puno ljepšim na što ste ponosni.

blogovipost

Možete koristiti i ovu divnu afirmaciju: S ljubavlju kročim kroz život, oslobođen/a svih strahova jer znam da me život voli i podržava u svakom trenutku mog postojanja.

0