Upoznajte novu Journal Dizajn blogericu

lidija-tomas-matijevic-journal-dizajn-14

U više navrata smo vam već predstavljali Lidiju Tomas Matijević. Kao blogericu, ljubiteljicu skandinavske estetike i interijera, dizajnericu detalja za dječje sobe, Insta mamu…

Blog Lili Halo Decoration pogled je u njen svijet kojeg će odsad dijeliti i s čitateljima Journala.

lidija-tomas-matijevic-journal-dizajn-13

Kako izgleda njen dan, gdje pronalazi inspiraciju, zašto baš voli skandinavsku estetiku, kakve će priče donositi u Journal Dizajn blogu – Lidija nam je ukratko otkrila u nastavku. Baš se veselimo ovoj suradnji! Doznajte sve – iz prvog lica.

lidija-tomas-matijevic-journal-dizajn-1

Nova Journal Dizajn blogerica

Ja sam mama jednog divnog dječaka koja svaki dan poslije posla juri doma da bi bila sa svojom obitelji. Jako volim estetiku skandinavskog dizajna, dizajn, interijere i pišem blog Lili Halo Decoration. Slobodno vrijeme provodim sa svojim dečkima, a kada oni odu spavati i kada se pred kraj dana sve polako umiri, mene “ulovi” kreativa. Krenem s preuređivanjem, stiliziranjem interijera, pisanjem i crtanjem, slaganjem moodboarda. Možete biti sigurni da sam krajem dana ili na blogu ili na treningu!

lidija-tomas-matijevic-journal-dizajn-7

Zaljubljena sam u švedsku jednostavnost. Volim kada je interijer pun prirodnog svjetla, lijepih i jednostavnih detalja, kada prostor diše i umiruje.

Osim što na blogu možete zaviriti u moj dom, možete pronaći i inspiraciju za sebe te upoznati brojne brendove koji mogu ukrasiti i vaš prostor.

lidija-tomas-matijevic-journal-dizajn-12

Često ćete imati priliku zaviriti u Tominu sobu i pronaći inspiraciju za sobu vlastitog mališana. Sama izrađujem naljepnice za njegovu sobu. S naljepnicama je zapravo i počela cijela priča oko bloga jer sam zapravo prvo uređivala prostor za svoje dijete. Nakon toga sam počela uređivati stari stan, pa sam postala teta i počela sam izrađivati naljepnice i za druge klince. Onda smo se preselili u veći stan, pa sam tražila materijale i razmišljala o organizaciji prostora. I sve sam to podijelila sa svojim čitateljima.

Journal Dizajn

Skandinavska estetika

Moj dom je mala skandi oaza. Ja ću s vama podijeliti svoje ideje o uređenju interijera, podijelit ću ono što i mene inspirira kako bih i vas potaknula da od doma napravite najljepše mjesto za život.

lidija-tomas-matijevic-journal-dizajn-2

Čitatelji su kroz moj blog pratili selidbu u novi stan i biranje materijala poput cementnog poda, epoksi smole i parketa. Tako ćemo nastaviti i dalje. Moj stan je mjesto koje se svako malo transformira.

Volim zaviriti i u tuđe stanove i fora prostore poput kafića i restorana. Svuda vučem hrpu frendova i djece, pa će moje reportaže biti jako zabavne!

lidija-tomas-matijevic-journal-dizajn-5

Posebno mjesto na blogu imaju interijeri za klince. Moj Toma će uskoro u školu pa ću vam ove i sljedeće godine pokazati kako preurediti i napraviti sobu za školarca. Sada treba pametno isplanirati mjesto za igru i učenje. Za početak ćemo birati veći krevet i novi madrac. A nakon toga i radni kutak.

Osim interijera, vrlo često mame na mom blogu izmjenjuju savjete oko, primjerice, najboljeg logopeda. Jako vjerujem svojim čitateljima i hvala im na interakciji i feedbacku. Uz njihovu pomoć sam uistinu i pronašla najboljeg logopeda za Tomu.

lidija-tomas-matijevic-journal-dizajn-4

Moja inspiracija

Redovito pratim rad blogera iz cijelog svijeta koji njeguju stil koji i ja volim. S vama ću dijeliti novosti iz svijeta interijera za velike i male. Pokušat ću vas inspirirati da puno toga napravite sami i pokazati da vam za sve to ne treba puno novca.

lidija-tomas-matijevic-journal-dizajn-8

Online ima puno zanimljivih blogera, izdvojit ću nekoliko od kojih možete puno naučiti: Anna Kubel (annakubel.se), Emily Slotte (emsloo.thehappyhill.se), Only Deco Love (onlydecolove.com), Pella Hedeby (stilinspiration.elledecoration.se), Chloe Uber Kid (uberkid.net), Annaleena Leino Karlsson (annaleena.se), Apphia (instagram.com/apphia____).

lidija-tomas-matijevic-journal-dizajn-3

I to je to – do skorog čitanja! A mene možete pratiti i na Facebooku i Instagramu.

lidija-tomas-matijevic-journal-dizajn-11

lidija-tomas-matijevic-journal-dizajn-9

lidija-tomas-matijevic-journal-dizajn-6

Foto 1 i 2: Marija Laća

Foto 3: Ivana Hrvat

Ostale fotografije: Lidija Tomas Matijević

0