Lagani voćni tiramisu koji ne izaziva grižnju savjesti

Ovaj recept nije bio na repertoaru – sasvim slučajno sam naišla na njega, ideja je zazvučala odlično i odlučila sam ga isprobati i podijeliti s vama.

Pronašla sam ga na poznatoj food stranici yummly.com, zaista je jednostavan i napravila sam sve točno po receptu. Ipak, napisat ću nekoliko savjeta koje bih osobno promijenila kako bi ‘kolač’ bio što kremastiji i što intenzivnijeg okusa.

vocnitiramisu1

Tiramisu sam slagala u staklenke od 0.5 l što je podosta za 1 osobu, tako da, ako ćete slasticu servirati kao desert, savjetujem da ga porcionirate u 4 manje staklenke.

Svakako možete sve naslagati u jednu veću zdjelu, kako biste inače naslagali tiramisu.

vocnitiramisu2

U receptu je korišten svježi sir, ako želite kremastiju varijantu, koristite mascarpone sir. Također, nikada ne koristim kravlje mlijeko te sam ga zamijenila bademovim. U početku će vam se krema učiniti dosta rijetka, ali zgusnut će se nakon što odstoji u hladnjaku. Ja sam kolač držala preko noći!

vocnitiramisu3

Jako volim kavu tako da sam je dodala duplo više, umjesto dvije žlice stavila sam 4. Dodala sam i 1 žlicu meda.

Koristila sam tamnu organsku čokoladu i PlanetBIO kakao u prahu koji je bez konkurencije najbolji i najzdraviji oblik čokolade koji možete konzumirati.

Krenimo na recept!

vocnitiramisu5

Sastojci:
‏200 g jagoda
‏125 ml mlijeka
‏500 g svježeg sira
‏50 g tamne čokolade
‏2 žlice crne kave
‏2 banane
‏1 žlica meda (po želji)

‏Pomiješajte sir, mlijeko, kavu i po želji med u zdjelu za miksanje. Izmiksajte dok se krema ne počne pjeniti. Narežite banane i jagode na kolutiće. Servirajte red banana, red jagoda, zatim red kreme te naribajte malo čokolade. Ponovite postupak. Na kraju, prije dodavanja zadnjeg sloja čokolade pospite s malo kakaa. Držite u hladnjaku najmanje 4 sata, najbolje preko noći. Servirajte hladno.

vocnitiramisu4

Za više gastro doživljaja pratite moj Instagram i Facebook profil te Kuživancija blog. Dobar tek! 🙂

0