Koliko predivan drveni pod može značiti za toplinu doma

Koliko predivan drveni pod može
značiti za toplinu doma

Lilihalodecoration-parquet-flooring-1

Koliko sam dobila vaših upita o parketima! Kupujemo li ili renoviramo stan, ključno je odabrati dobar pod…

Tako da je stvarno red da napišem post samo o tome.

Većina kreće s kupovinom keramičkih pločica, ali od nas to nije bio slučaj. Mi smo krenuli s parketom. U stanu imamo keramičke pločice samo u tuš kabini, u kuhinji i predsoblju ultratop takozvani cementni pod, a u cijelom ostatku stana divan parket.

Lilihalodecoration-parquet-flooring-1a

Uređenje interijera počinje od podova. Oni moraju zadovoljiti kriterij funkcionalnosti, ali jednako tako i kriterij estetike. Važno nam je da su lijepi, ali da su izdržljivi i da se lako održavaju. Ostavljaju važan vizualan dojam prilikom ulaska u prostoriju. Zato izdvajamo toliko vremena za odabir, i zato ste svi toliko ludi prilikom tog procesa.

Lilihalodecoration-parquet-flooring-1b

Sjećam se tog vikenda kada smo Tomu ostavili kod baka servisa, kupili sendviče i krenuli gledati parkete. Ušla sam u dućan, jedva sam gledala od umora (malo dijete, prodaja stana, uređenje novoga), još uvijek sam brisala mrvice od sendviča, tražila sam stolac za sjesti da mogu u miru prelistati kataloge… promašila sam stolac i završila na podu. Dobro nam došli! 

Parketi mogu uljepšati interijer, ali ako odaberemo krive, bit će nam žao sljedećih dosta godina. Zato je jako važno da imamo pomoć i jako susretljivu ekipu u dućanu da nam pomognu. Pa ako treba i pomoć prilikom dizanja s poda…

Lilihalodecoration-parquet-flooring-2

Parket je danas omiljen u stanovima

Ako dobro pogledate stanove koje objavljujem na blogu, vidjet ćete  da imaju jako lijepe parkete. Sve je više stanova koji i u kuhinji imaju parket. Sjećate li se priloga iz Bokamorre? Pogledajte parket u tom divnom pizza restoranu. Odabirom jednakih podnih obloga u stanu prostor se vizualno povećava, a parketi pružaju toplinu i prirodnost. Danas se na tržištu nudi veliki izbor različitih parketa. Bitno je izabrati odgovarajuću kvalitetu i čvrstoću, ali je važna i kvaliteta laka koji se nanosi. Parketi imaju dugi vijek trajanja, a lako se održavaju.

Lilihalodecoration-parquet-flooring-2a

Iako kažu da su tamniji parketi za veće prostore, ja se tu ne bih složila jer sam bila u puno malih stanova koji su izgledali fantastično s tamnim parketima. Zato samo hrabro, slušajte intuiciju i vjerujte u svoju kreativnost. Stavite na pod boju parketa koja vam se jako dopada. Najčešće je to ona za koju prvu zapnete.

Lilihalodecoration-parquet-flooring-2b

Koju klasu odabrati?

Nakon što se odlučite za boju parketa, morat ćete odabrati i klasu. Postoji nekoliko klasa, prva je ona s ujednačenom strukturom i bojom drveta, dok ostale klase imaju jače izraženije prirodne karakteristike drveta. Mi smo odabrali drugu klasu, iako arhitekti savjetuju kombiniranje klasa kako ujednačenost ne bi ostavila dojam laminata. Ali mene to ne smeta, zapravo dopada mi se i jedno i drugo. Da mogu, mijenjala bih parket svake godine. Zato sam se malo i poigrala s ovim uzorcima. Ono što je još jako zgodno, možete ih koristiti kao podloge za fotografije, ili od njih napraviti stol!

Lilihalodecoration-parquet-flooring-2c

Ako vas zanima više o parketima, uputite se u Strojarsku cestu u Mopar izložbeni salon. Tamo će vas dočekati jako friendly atmosfera. Puni su razumijevanja i korisnih savjeta. Tamo sam ja nabavila svoje uzorke za fotke i vidjela predivan blagovaonski/radni stol napravljen od podnih obloga.

Lilihalodecoration-parquet-flooring-2d

Puno vas me pitalo i za naš blagovaonski stol. Na žalost dućan gdje smo ga kupili je zatvoren, ali evo vam dobre ideje, napravite ga sami! Meni se posebno dopao Chevron Francuski vez koji sam fotkala u Tominoj sobi. Malo sam maštala kako bi lijepo bilo cijeli pod obložiti takvim načinom slaganja. Mopar proizvodi lakirane i uljene parkete u raznim dimenzijama i kolekcijama. Koriste lakove bez štetnih otapala i prirodna ulja. To je jako važno i vjerujte da će vas brinuti što stavljate na pod, posebno kada u stan ulazite s djetetom. Ono što svakako planiram nabaviti su proizvodi za čišćenje i održavanje parketa koje odnedavno imaju u ponudi. Mislim da će suprug biti oduševljen novim pothvatom jer neće valjda trudnica glancati pod… 😉

Lilihalodecoration-parquet-flooring-3b

Posjetite Mopar izložbeni salon na adresi Strojarska cesta 12a i sve dodatne informacije nađite na Facebook stranici.

Lilihalodecoration-parquet-flooring-4

Još lijepih interijera i kreativnih projekata naći ćete na mom Instagram i Facebook profilu te Lili Halo Decoration blogu.

Lilihalodecoration-parquet-flooring-4a

Lilihalodecoration-parquet-flooring-4b

Lilihalodecoration-parquet-flooring-5

Lilihalodecoration-parquet-flooring-5a

Lilihalodecoration-parquet-flooring-5b

Lilihalodecoration-parquet-flooring-6

Učitati još
Zatvori