Zaželite želju za 2018. godinu

Zaželite želju za 2018. godinu

želja

Dogodi li se i vama kada ugledate zvijezdu padalicu da se ne možete sjetiti niti jedne želje koju bi u tom trenutku poželjeli, a sigurni ste da točno znate što želite i spremni ste na ostvarenje svojih želja.

I tada kreće užurbana potraga za željom, baš onom velikom, najvećom i jedinstvenom, koju trebate zamisliti baš u toj sekundi dok zvijezda pada.

I dok vam i dalje ništa ne pada na pamet, trenutak je prošao, a vi i dalje ne znate koja je to želja koju najviše na svijetu želite.

I tada kreću preispitivanja, pa kako je to moguće da ne znam, pa uvijek pričam o tome, uvijek sam znala/znao što želim. U našem modernom društvu ovo je vrlo česta pojava, a postoji nekoliko faktora zašto je tome tako. Imamo jako puno, čak previše želja, krive percepcije doživljaja sreće, premalo motivacije i vjere u sebe, negativna i ograničavajuća uvjerenja, i onda se u svemu tome pomalo izgubimo. Pojavljuju se i najčešći problemi kao što su istovremeno postavljeno previše ciljeva ili niti jedan, pratimo što drugi žele i rade, i dalje nemamo definirano što je to ‘život koji želim’, ali i nedostatak prioriteta i motivacije.

želja-3

Želja za 2018. godinu

U prenatrpanoj svakodnevici, kada se sve čini jednako važno i hitno, rijetko zastanemo i pogledamo širu sliku i značenje života i pri tom ne vidimo što nam sve život nudi. Da bi nam se želje ostvarile prvo moramo imati jasnu viziju što je to što želimo. Pa kako se situacija sa zvijezdom padalicom ne bi ponovila dok ispraćate staru i dočekujete novu godinu, prije nego složite svoj popis želja za 2018., možda ne bi bilo na odmet proći kroz odgovore na ova pitanja kako bi lakše odredili smjer u kojem želite ići.

U čemu najviše uživate?
 Do čega vam je najviše stalo? 
Što ste oduvijek željeli?
 Što vas motivira?
 Tko vam je uzor?
 Što želite promijeniti? 
Što vam je potrebno za promjenu?
 Kako se osjećate kada nešto promijenite?
 Kada ste se zadnji puta osjećali sretno i zadovoljno?

Odgovarajući na ova pitanja mogli biste se suočiti sami sa sobom, i možda vam to neće biti najugodnije, no zasigurno će vas pokrenuti. Pomoći će vam da pronađete želju svog srca i usmjerite se upravo tamo kamo želite krenuti. Jer tek kada znate što želite, i koji su vaši snovi možete ih slijediti.

želja-4

Želje se ostvaruju kad se prepustite

Vaše želje će vam se ispuniti kada se najmanje nadate, a ne onda kada to stalno isčekujete i budete nestrpljivi. Dok god imate očekivanja i unaprijed stvorene ideje o tome kako bi stvari trebale izgledati i na koji način će se ispuniti, to će vas sputavati u njihovom ostvarivanju, a tada će se javljati i određeni strahovi. Najčešći je strah od toga da se to neće dogoditi, i već tako ste učinili prvu prepreku prema ostvarenju svoje želje.

S druge strane kada nemate očekivanja, „otvoreni“ ste prema tijeku života i niste vezani za rezultate, već dopuštate da se dogodi upravo ono što je za vas najbolje. Svako iskustvo, kao i ishod određene situacije, približit će vas većoj mogućnosti realizaciji. A kada ste vezani za rezultat, tada očekujete da će se svari dogoditi u određeno vrijeme i na određen način, i kada se to ne dogodi, u tom očekivanom vremenu i na očekivani način, dolazi do osjećaja razočaranja, gubitka i straha. Sumnje, brige i strahovi su prepreke na putu ostvarenja i zato je želju potrebno „otpustiti“ i djelovati u skladu sa onim što vam govori vaše srce i vaša intuicija, ali da ne sudite o ispravnosti svojih postupaka po rezultatima koje dobivate. Dokle god se vaši postupci temelje na svrsi, ono što ste činili je ono što ste trebali činiti bez obzira na ishod.

Ne možemo vidjeti kako stvari funkcioniraju kada ih očekujemo da se dogode na neki način za koji mi smatramo da je ispravno ili bi trebalo. Kada nemate predrasude koje ograničavaju percepciju u mogućnosti ste prihvatiti ono što vam dolazi kao dio rješenja i realizacije onog što zaista želite u životu. Upravo o tome govori zakon privlačenja koji djeluje u svakom trenutku i nije potrebno naučiti određene ‘vještine’ da bi djelovao. On jednostavno djeluje kao pozadinska sila koja reagira na naše misli i osjećaje.

želja-6

Ishod privlačimo sami

Privlačimo upravo ono na što se fokusiramo, bilo da se radi o sreći, nadi i pozitivnim mislima, ili pak o totalnoj negativnosti. To se odnosi na svjesno razmišljanje, kao i ono koje se nalazi u našem nesvjesnom umu. Tako na primjer kada postavite namjeru da dobijete novi posao ili upoznate romantičnog partnera, a pri tom ste duboko uvjereni kako to ne zaslužujete i vaš unutarnji glas vam govori da to nikada nećete dobiti, privući ćete upravo suprotno od onoga što želite.

Ne zaboravite da je za ostvarenje želja i snova potrebno i određeno vrijeme. I zato budite strpljivi i ustrajni, i svaki dan učinite nešto što će vas približiti vašoj želji, i koliko god vam se koraci koje radite činili mali, značajni su i vode vas bliže prema ispunjenju vaših snova.

Ne odustajte i vjerujte, jer čarolija je svuda oko nas, samo što to ne primjećujemo, jer ne vjerujemo, jer nemamo vremena i jer je nešto uvijek važnije, ili to nešto odgađamo, pa smo previše u razmišljanjima što smo ili nismo trebali, jer se previše brinemo, jer previše vremena gubimo na nevažne stvari poput analiziranja, i tada zaboravljamo, ono najvažnije, živjeti u sadašnjem trenutku.

želja-5

Prisjetite se godine iza nas

I dok smišljate želje svog srca za godinu pred nama, izdvojite trenutak kako bi se prisjetili godine koja će za koji sat biti iza nas, prisjetite se svih svojih uspjeha i svega onog na što ste ponosni, svih događaja koju su vas učinili sretnijima i posebnijima, svih ljudi i situacija koji su vas inspirirali, svih onih osmijeha, zagrljaja, ljubavi, prijateljstava i druženja i zahvalite na svemu tome, na svakom doživljenom trenutku i osobi koja je prošla kroz vaš život, kako onim trenucima i osobama koji su vas razveselili, tako i onima koju su vas rastužili, i neka vam budu podsjetnik na svemu onome što ste naučili, osvijestili i proživjeli, i što vam je sve to pomoglo da postanete upravo ovakve osobe kakve ste danas.

I sada ste već spremi započeti svoju novu godinu drugačije od prethodnih, i neka vam bude najbolja, najsretnija i najispunjenija, a stranice vaših novih poglavlja života ispunite baš onako kako vi to želite i zaslužujete kako bi uživali u svakom trenutku svoje nove kreacije gdje se sve vaše želje i snovi pretvaraju u stvarnost.

želja-7

Foto: Carlos DomínguezAndrew Knechel, Josh FeliseMink MingleNikita KachanovskyBilly Huynh

lakoca-zivljenja.hr
[email protected]

Učitati još
Zatvori