Kakve sladolede u splitskom restoranu Perivoj priprema Tea Mamut

Teu Mamut sam prvi put vidjela u hrvatskom Masterchefu, mislim da se radilo o 1. sezoni, gdje je gostovala u jednoj od emisija u kojoj je odabrani kandidat trebao replicirati njenu slasticu. Mlada, školovana u New Yorku gdje je specijalizirala slastičarstvo, s iskustvom u prestižnim svjetskim restoranima, svjetla, užurbanost i tempo New Yorka zamijenila je rodnom Hrvatskom.

teamamut8

Sjećam se kada je prošla kroz ona vrata u Masterchefu nakon što su je predstavili, očekivala sam gospođu u svojim najboljim, 50-im godinama, a kad ono djevojka koja je netom kročila u svoje 20-te!

teamamut3

Smiješno je kako smo se upoznale… Putem Instagrama! I to još dok Kuživancija nije postojala. Prateći njenu emisiju na jednoj od hrvatskih televizija, radila bih njene slastice. Jednom dok sam putovala za Berlin, susrele smo se na aerodromu u Splitu i prepoznale se.

teamamut4

Od tada sam bila nebrojeno puta u splitskom restoranu Perivoj, gdje Tea danas sa svojim brendom O’š kolač oduševljava vlastitim slasticama. S obzirom na to da od ove godine u ponudi imaju i sladoled, bila je to super prilika da zajedno popijemo kavu i malo, kako mi u Splitu kažemo, proćakulamo.

teamamut5

Trenutno se u ponudi može pronaći 6 okusa, od toga 4 stalna (čokolada, vanilija, lješnjak i bademi s narančom) i 2 koja se neprestano mijenjaju i nadopunjuju novim idejama.

teamamut1

Koristeći samo visokokvalitetne namirnice koje okusima daju posebnu aromu i teksturu, sladoledi su posluženi u ledenim zdjelicama ili savršeno hrskavim kornetima, fantastične teksture. Jedan od najklasičnijih okusa, vanilija, radi se sa štapićima vanilije i žumanjcima – nešto što je potpuno izbačeno iz prakse te zamijenjeno bojama i umjetnim aromama.

teamamut10

Teini omiljeni okusi su upravo vanilija, pistachio i kokos, a mene su apsolutno oduševili borovnica te kombinacija badema i limuna ili kako ga Tea popularno zove Čikolata.

teamamut7

Na prekrasnoj terasi restorana Perivoj svakodnevno možete uživati u Bepini, Šjor limunu, Sirovim strastima i ostaloj slatkoj ekipi te naravno sladoledu!

teamamut9

teamamut2

Za više gastro doživljaja pratite moj Instagram i Facebook profil te Kuživancija blog.

0