9 godina je prošlo od jednog od najljepših vjenčanja na svijetu

Kada bismo morale izdvojiti neka vjenčanja koja su nam se zauvijek urezala u pamćenje, jedno od njih svakako bi bilo i ono princa Williama i Kate Middleton, danas poznatijih po svojim službenim imenima i titulama vojvode i vojvotkinje od Cambridgea.

Kraljevsko vjenčanje koje se i danas prepričava

Vjenčanje koje je emitirano na svim svjetskim televizijama i koje je diljem svijeta budno praćeno od milijuna ljudi, danas se s razlogom smatra jednim od najljepših u modernoj povijesti, a ukupnom dojmu, moramo priznati, sigurno je pridonijela činjenica da je koštalo skoro 34 milijuna dolara (od čega je čak 32 otišlo na osiguranje budućeg nasljednika britanske krune).

Zašto se baš danas prisjećamo ove spektakularne vjenčane ceremonije? Zato što je baš danas 9. obljetnica ovog vjenčanja, a jednu od onih kultnih fotografija koje se i danas pamte, fotografiju mladenaca koji izlaze iz Westminsterske opatije, William i Kate podijelili su prije sat vremena na svom Instagram profilu @kensingtonroyal, zahvalivši se svojim obožavateljima i javnosti na svim lijepim porukama koje su dobili tim povodom.

Neke zanimljivosti vezane uz kraljevsko vjenčanje donosimo vam u nastavku:

  1. 29. travnja 2011. proglašen je državnim blagdanom i taj su dan Britanci dobili slobodno kako bi mogli zajedno slaviti
  2. Kate je nosila nešto staro, nešto novo, nešto posuđeno i nešto plavo – čipka korištena na vjenčanici koju potpisuje Sarah Burton za modnu kuću Alexander McQueen je bila stara, nove dijamantne naušnice bile su poklon od njenih roditelja, tijara je posuđena od kraljice, a plavi detalj bila je vrpca ušivena u unutrašnjost haljine.
  3. I kraljica Elizabeta II. nosila je nešto posebno – Queen Mary’s True Lovers Knot broš koji je posljednji put nosila na vjenčanju svoje sestre, princeze Margarete 1960. godine.
  4. Vjenčanju je prisustvovalo skoro 2,000 ljudi, a među gostima su bili i Victoria i David Beckham, Elton John i David Furnish, Joss Stone i mnogi drugi
  5. Buket koji je Kate nosila imao je i cvijet koji se zove Sweet William
  6. Kate je napravila sama svoj vjenčani make up
  7. Kraljica Elizabeta II morala je dati svoj kraljevski pristanak za vjenčanje, a na kraju same ceremonije, mladenci su joj se poklonili

Foto: Instagram, Profimedia

1