Bake me by Nina: Kokos muffini s kremom od mascarponea

Bake me by Nina: Kokos muffini s
kremom od mascarponea

Muffini od kokosa s kremom od mascarponea su preukusni kolačići koji će oduševiti sve ljubitelje kokosa.

Kokos se prožima biskvitom i kremom te se spaja s nježnim mascarponeom. Ja sam u kremi nadodala i malo arome badema, meni se divno nadovezuje na postojeće okuse. Vi je možete zamijeniti s aromom vanilije, mljevenom tonkom ili izostaviti.

Iako se mascarpone može zamijeniti sirnim namazima, u ovoj kremi trebate pripaziti na to. Sirni namazi su intenzivnijeg okusa te različite slanosti i gustoće pa je moguće da prevladaju oni, a ne okus kokosa iz mlijeka.

Kokosovo mlijeko će vam trebati za biskvit kao i za kremu. Koristite mlijeko iz limenke te ga protresite prije otvaranja. Kod izrade kreme pazite da ste vodeni dio ocijedili i da vam ostane samo gusto mlijeko. Kokosovo ulje možete zamijeniti maslacem sobne temperature.

Kokos muffine dodatno možete ukrasiti čipsom od kokosa. Njega možete pronaći u svim većim trgovinama, trgovinama sa zdravom hranom te većini drogerija.

Kokos muffini s kremom od mascarponea

Sastojci:

*za 12 muffina

Biskvit:

  • 100 g kokosovog ulja
  • 180 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 3 jaja L veličine
  • 180 g glatkog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 65 g kokosovog brašna (sitno mljeveni kokos)
  • 150 g kokosovog mlijeka, limenka

Krema:

  • 250 g mascarponea, sobne temperature
  • 150 g kokosovog mlijeka, konzerva
  • 150 g vrhnja za šlag, hladno
  • 35 g šećera u prahu
  • 1/2 žličice arome badema, po želji

Dodatno:

  • čips od kokosa, po želji

Priprema:

Biskvit:

  • Pećnicu ugrije na 180 stupnjeva. Pripremite kalup za muffine. Postavite papirnate kalupiće.
  • U posudu od električnog miksera ili običnu posudu stavite kokosovo ulje i šećer pa miksajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu, oko 2-4 minute.
  • Sada dodajte jaje po jaje miksajući između svakog dodavanja. Dodajte vaniliju.
  • U zasebnoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i kokosovo brašno.
  • Sada dodajte polovicu brašna pa kratko povežite mikserom.
  • Limenku kokosovog mlijeka dobro protresite prije otvaranja, otvorite pa smjesi dodajte 150 g, ostalo ostavite za kremu. Dodajte i preostalo brašno, kratko povežite smjesu.
  • Pomoću žlice za sladoled ili kuhinjske žlice smjesu stavite u pripremljene kalupe pazeći da kalupe napunite do 2/3.
  • Muffine pecite 17 – 20 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.
  • Muffine izvadite na rešetku za hlađenje i ohladite prije nanošenja kreme.

Krema:

  • U posudi od električnog miksera ili običnoj posudi stavite mascarpone i kokosovo mlijeko iz konzerve. Vodeni dio kokosovog mlijeka ocijedite, kako bi vam ostao gusti dio, njega koristite.
  • Mikserom izradite mascarpone i kokosovo mlijeko, kada ste dobili kompaktnu i kremastu smjesu dodajte šećer i aromu badema po želji. Povežite sve. Sada dodajte hladno vrhnje za šlag pa mikserom na najjačoj brzini miksajte dok ne postignete željenu gustoću, oko 2 minute.
  • Kremu stavite u slastičarsku vrećicu s nastavkom po želji, ja sam koristila Wilton 8B (veliki) pa ukrasite muffine.
  • Po želji muffine dodatno ukrasite kokosovim čipsom.

Recept nam donosi Nina Mrvica s bloga Bake me by Nina. Još odličnih recepata pronađite na njenom blogu i Instagram profilu.

Foto: Nina Mrvica

Učitati još
Zatvori