Dva srca i kuhača: Pasta al limone za proljetni brunch

Dva srca i kuhača: Pasta al limone
za proljetni brunch

Toplo vrijeme idealno je za lagane obroke koji mirisima i okusima evociraju najdivnije užitke. Lucija Bilandžić koja stoji iza brenda Dva srca i kuhača s kojim radimo i naš dobro poznati Journal cooking show, podijelila je recept za pastu al limone.

Pasta al limone

Ako volite carbonaru, ovo je samo mirisnija i laganija verzija ultimativnog talijanskog klasika.

“Kod nas doma je uvijek ozbiljno veselje kad radimo pastu. Uglavnom su to talijanski klasici pripremljeni od jednostavnih sastojaka, ali se upravo zato trudimo da su ti sastojci vrhunski. Pastu kuhajte prema uputama, ali 2 minute kraće. U međuvremenu naribajte 2 šake parmezana, 1 koricu limuna, dodajte 3 žumanjka, svježi papar, sok pola limuna – i sve dobro umiješajte u gustu smjesu. Dodajte maslinovo ulje ili ulje sjemenki grožđa. Pastu procijedite, ali sačuvajte šalicu vode u kojoj se kuhala. Pričekajte 2 min da se pasta malo ohladi pa umiješajte smjesu s jajima. Po malo dodajte vodu u kojoj se kuhala pasta dok ne dobijete svileni umak (oko 1 dcl – ovisno koliko vam pasta upija). Servirajte s još malo naribanog parmezana i grubo mljevenog papra. Ako volite, slobodno dodajte i peperoncino.”

Foto: Dva srca i kuhača

Učitati još
Zatvori