Vjenčanje na otvorenom – da ili ne?

vjencanje na otvorenom (5)

U vezi ove teme teško je rezolutno potvrdno ili niječno odgovoriti.

Gledali smo filmove američke produkcije. Osim zelene tratine i šumskog dekora u pozadini, sve je u bijelom; mladenka i mladoženja s porculanskim osmijehom, razdragani kumovi, prekrasna rodbina i uzvanici… Uglavnom vjenčanje iz snova rasvijetljeno blagim sunčanim zrakama uz dodir blagog povjetarca. No, kako to obično biva, san se pretvori u javu te smo prisiljeni, prvenstveno, zbog same realizacije naših snova trezveno pristupiti organizaciji ovakvog događanja, jer

U početku sve bijaše tako lijep, dok nas do same realizacije čekaju kilometri hodograma koje moramo proučiti.

1

Vremenska prognoza? U 99 posto slučajeva ovo je glavna misterija, prilagođavanje vremenskoj prognozi ravno je loto zgoditku, blagi srpanj ili sunčani kolovoz – pravila nema. Državni meteorološki zavod, accuweather.com, a niti djed pomorac ili gatanje iz bijeloga graha neće vam moći sa sigurnošću ustvrditi lijepo vrijeme. Stoga, uvijek razmišljajte o planu „b“, alternativi u interijeru restorana ili podršci u obliku pagoda.

vjencanje na otvorenom (2)

Vjenčali biste se na plaži ili skrivenoj uvali gdje ste se upoznali s budućim suprugom? Može, samo se raspitajte kod lokalnih vlasti o mogućnosti organiziranja vjenčanja na odabranoj lokaciji, nesmetanom pristupu lokaciji za uzvanike i catering, izloženosti obale nepredvidljivim lahorima iz hrvatske ruže vjetrova, možebitnog električnog priključka koji vam olakšava cjelokupnu realizaciju.

vjencanje na otvorenom (3)

Doplovili bi sa stoljetnom barkom, romantično pristali na žal te u suton ušetali ispod pergole pred uzvanike? Može. Vodite računa o gazu barke, pristupačnosti obale te se pripremite na spontano močenje cipela jer to je neizbježno ili nagovorite simpatičnog barkarijola da nasuče svoju gajetu na žal te nesmetano izvršite desant na pergolu. Sve može, samo izbjegavajte korištenje sanduka piva ili netom iskrojenih drvenih platformi za iskrcaj na plažu. Ležerno, smočite noge i vjenčanicu ili dopustite budućem suprugu da vas iznese iz barke, budite opuštene.

Zaboravite protokol, odaberite prikladnu obuću i prepustite se zagrljaju vašeg dragog jer ovo vjenčanje je za njega samo još jedan od izazova na koje mora biti spreman. Opustite se, no ne zaboravite ‘backup’ – interijer restorana, pagodu ili decentni šator.

vjencanje na otvorenom (4)

11

9

8

13

10

Foto: Ines Ličina 

0