Jedno magično vjenčanje u Karlovcu

Jedno magično vjenčanje u Karlovcu

Predivno je biti u mogućnosti raditi posao koji voliš, a da on svakog dana izgleda drugačije i posebnije.

Čaroliju koju pronađete u ljudima koje susrećete vas uvijek inspirira i pokreće, pomiče vašu maštu i sposobnosti.

Upoznavši jedan zaljubljeni i predivan par iz Karlovca, koji nam je dao potpuno otvorene ruke da kroz detalje ispričamo njihovu priču, ponovno smo se očarali svojim poslom.

Iako nikada nismo radile u Karlovcu, pomalo sumnjičave, ali potpuno spremne na izazove, susrele smo se s njima na tajnoj lokaciji – dvorac Dubovac koji je pod svoje okrilje primio restoran Kastel; prostor u kojem je vrijeme stalo, romantika je utkana u svaki kamen, s pogledom koji očarava.

Sudbonosno “Da” s pogledom na dvorac Dubovac

Baš dok smo stajali na vidikovcu s kojeg gledate Karlovac kao na dlanu, a vaša leđa sigurno čuva Dubovec, tu su nam S&M rekli: “Cure, ovo je mjesto na kojem se želimo vjenčati.” Ne samo da smo dobile priliku da radimo na tako posebnoj lokaciji s tako divnim ljudima, nego i priliku da svojom maštom stvorimo mjesto na kojem će reći “da”.

Naoko samo mali proplanak s jednim velikim stablom i nekoliko klupa u podnožju dvorca odmah nam je dao ideju kako treba izgledati mjesto sudbonosnog trenutka. Veliki vijenac promjera tri metra od raznog bilja koji će simbolizirati neprekinutu ljubav, okvir koji će uokviriti pogled prema dvorcu, postao je savršena kulisa jedne romantične priče.

Sa stoljetnog drveta vijorilo je tisuće nježnih trakica pastelnih boja na ljetnom povjetarcu. Gosti su se zabavljali pušući balončiće od sapunice i uživajući u glazbi, koja je bila bitan i poseban dio ove priče, te je pomno odabrana pratila svaki dio ovog dana sa sjajnim glazbenicima i divnim ljudima.

Jednostavnost koju priča cvijeće

Mali razigrani detalj bili su veliki baloni koji su donijeli moderni detalj posebnoj kulisi i stvorili prolaz kroz kojeg su mladenci došli do svojih stolaca, koje je pak krasilo zelenilo i po jedno posebno slovo, prvo slovo njihovog imena.

Tema ovog dana je bila nježna i romantična cvjetna priča koja ne dozvoljava previše detalja jer lako može postati previše dominantna. Da bi naglasile važnost dvorca i minulih dana raskoši i glamura, unijele smo malo zlatne boje, ali jako jednostavno i minimalno. Pojavila se tek na karticama imena, brojevima stola i jelovnicima. Na svaki komadić nanesena je ručno starim kistom.

Moderni dodir provukao se kroz izbor elemenata prozirnog stakla i paus papira. Kartice imena ispisane su na pausu, ali s dodatkom zlatne boje izgledale su staro, ali opet tako moderno. Kutija za prstenje je bila od pleksiglasa, baloni od prozirnog lateksa, vrećice u kojem su bile pakirane kokice i konfete od prozirne folije, a svijeća je izlivena u prozirnu čašu. Čak smo se odlučile da naljepnica zahvale bude prozirna kako ne bi narušila jednostavnost koju smo željele pokazati.

Romantika uhvaćena u trenutku

Svakog gosta dočekalo je njegovo ime na posebnoj maloj kartici te poklon zahvale, mirisna svijeća koja je simbolizirala večeru pod zvijezdama i to da su gosti najsjajnije zvijezde te večeri.

U jednom posebnom kutku su se mogli fotografirati polaroidom i lijepiti svoje fotkice u knjigu u kojoj su pisali posebne želje i porukice, te jesti kokice dok ne puknu od sreće. Istovremeno, mirno i s puno zanimanja koračala je dvorcem i fotografkinja Maja Jokić, tražeći sve naše detalje, pričajući priču kroz svoj objektiv, hvatajući duše i osmjehe.

Korištenjem istih materijala uspjele smo povezati vanjski prostor s unutarnjim kao da su jedan, te smo u stari i vrlo tradicionalni prostor unijele moderne elemente i korištenjem roza boje omekšale sivi kamen i donijele romantiku u stoljetne zidine.

S&M hvala na privilegiji da Vas upoznamo i budemo dio Vašeg posebnog dana te na prilici da zajedno stvorimo prekrasne uspomene. Uživajte jedno u drugom i uspomenama, mi zasigurno hoćemo. Uvijek ćete nam biti jako posebni i dragi.

Foto: Maja Jokić

Tekst: Studio Eventastic

Učitati još
Zatvori