Mama koja ima najljepše dječje fotografije na Instagramu

Mama koja ima najljepše dječje
fotografije na Instagramu

Lilihalodecoration-IvanaKuluz-1

Danas ću vam predstaviti jedno divno biće, jednu divnu mamu. A koliko je divna znaju svi koji znaju čitati priče iz fotografija.

Ona se zove Ivana Kuluz i možete je pratiti na genijalnom Instagram profilu.

Lilihalodecoration-IvanaKuluz-1a

Svi koji prate tvoj profil osjete ljubav prema djeci ali i prema fotografiji. Da li si fotografiju otkrila prije djece ili se promijenilo kada si ih dobila? Kaže se da roditeljstvo budi ono najljepše u nama, uključujući i kreativnost.

Moja priča s fotografijom počinje davne 2011. (smijeh), šalu na stranu, da istina je, ljubav prema fotografiji otkrivam s majčinstvom. U trenutku kada su mi dani postali kratki, a ja sve umornija zbog svih promjena koje dolaze s majčinstvom, ljubav prema malom „čudu“  kojeg imam, kod mene je stvorila potrebu da sve te trenutke odrastanja zaustavim i da ostanu trajno zabilježeni. Fotografija je bila bijeg od standardne dnevne rutine, a i divna uspomena za budućnost. Danas s radošću listam stare trenutke.

Da, s majčinstvom su došle mnoge prekrasne stvari u moj život. U jednom trenutku sam osjetila potrebu da polako krenem graditi nešto za sebe, nešto što će meni činiti veliko zadovoljstvo, te sam odlučila uložiti u opremu i početi učiti. Naravno da imam želju živjeti svoj hobi (nekad, jednog dana), al ja to svakako zovem ljubav, tako da u ovom trenutku uopće nije bitno što će biti u budućnosti.

Lilihalodecoration-IvanaKuluz-1b

Kako se zovu tvoja djeca, kakvi su karakterom i kako se slažu?

Cijelo to putovanje je tim bilo interesantnije jer su njih dvoje, Mak Jan (7) i Mia Ena (2,5), karakterno i na svaki drugi način totalno drugačiji svjetovi. Dok je on izrazito senzibilan, ona je prilično „svoja“. Jednom prilikom mi je netko jako blizak rekao: „Ona je sve u jednom, nježna i umiljata, dominantna i tvrdoglava“. Njega često zovemo malo čudo, jer nas svakodnevno oduševljava malim stvarima. Tu različitost između njih dvoje osjetim i u njihovom odnosu svakodnevno. Mogu reći da je sve prilično izazovno, dinamično i ponekad dosta dramatično.

Za dolazak seke smo se dugo pripremali, al za to se nikad ne možete dovoljno pripremiti. Kod mene je postojala velika želja da potpuno upijam svaki dio njihovog odrastanja. S jedne strane to je prekrasno, a s druge u određenim fazama dosta iscrpljujuće. Iz tog iskustva učim i danas, griješim, ispravljam, i opet sve u krug.

Lilihalodecoration-IvanaKuluz-1c

Gdje živite? Publika vidi da je dosta fotografija iz prirode i s mora. Da li imaš neku želju gdje bi voljela živjeti i gdje vidiš svoju obitelj.

Živimo u Sarajevu, te uživamo u kombiniranju planine i mora. Ja sam na neki način i dijete s mora. Moj tata je s Hvara, i veliki dio svog života sam provela upravo tamo. Duga i divna ljeta su mi ostavila prekrasna sjećanja. Potajno se nadam da će nas život nekako odvesti na more. Žudim za mirnim životom, možda u nekom malom gradiću, gdje će biti moguće svaki dan lagano plesati uz šum mora i s vjetrom u kosi.

Lilihalodecoration-IvanaKuluz-1d

Da li imaš savjet za mame kako fotkati svoju djecu?

Svi mi volimo različite stvari. Ja recimo volim jednostavnost, a priznajem da volim i divne slatke stvari za djecu.

Jednostavnost je moja vječita inspiracija. Svaki put pokušam osmisliti neku aktivnosti kako bih mogla zabilježiti trenutak koji sam zamislila. To je jedini način da im usmjerim energiju i da ih opustim. Nekad uspijem, nekad ne, ali zato je sutra novi dan. 🙂

Lilihalodecoration-IvanaKuluz-1e

I za kraj, postoje li neki brendovi koje posebno voliš?

Nedavno smo otkrili svijet prekrasnih drvenih stvarčica Archiplaytoys. Ne znam tko se više veseli u igri, ja ili oni. Također za najmanje moj izbor su uvijek mekane lutkice. Carstvo Jasmina i lutkice je ostalo mjesto u kojem smo upoznali najdivnija mala mekana stvorenja. Repose AMS stvarčice su one koje rado biram za svoju djecu. Prekrasno jednostavne, retro i izuzetno kvalitetne stvari, a koje ponekad zalutaju i na mene… (smijeh)

Lilihalodecoration-IvanaKuluz-1f

Ivanu pratite na Instagramu, a mene na InstagramuFacebooku i Lili Halo Decoration blogu. Nema gdje me nema.

Lilihalodecoration-IvanaKuluz-1g

Lilihalodecoration-IvanaKuluz-1h

Lilihalodecoration-IvanaKuluz-1i

Lilihalodecoration-IvanaKuluz-1j Lilihalodecoration-IvanaKuluz-1k

Lilihalodecoration-IvanaKuluz-1l Lilihalodecoration-IvanaKuluz-1ll

Lilihalodecoration-IvanaKuluz-1lj Lilihalodecoration-IvanaKuluz-1m

Lilihalodecoration-IvanaKuluz-1n Lilihalodecoration-IvanaKuluz-1nj

Lilihalodecoration-IvanaKuluz-1o Lilihalodecoration-IvanaKuluz-1p

Lilihalodecoration-IvanaKuluz-1r Lilihalodecoration-IvanaKuluz-2

Lilihalodecoration-IvanaKuluz-2a Lilihalodecoration-IvanaKuluz-2b

Lilihalodecoration-IvanaKuluz-2c Lilihalodecoration-IvanaKuluz-2d

Lilihalodecoration-IvanaKuluz-2e

Lilihalodecoration-IvanaKuluz-2f

Lilihalodecoration-IvanaKuluz-2k Lilihalodecoration-IvanaKuluz-2j

Lilihalodecoration-IvanaKuluz-2i

Lilihalodecoration-IvanaKuluz-2g Lilihalodecoration-IvanaKuluz-2h

Foto: Ivana Kuluz

Učitati još
Zatvori