Moj najdraži kutak u stanu ili nešto što Danci zovu hyggekrog

Moj najdraži kutak u stanu ili nešto
što Danci zovu hyggekrog

hyggekrog

Godišnji je ove godine bio jako uzbudljiv.

Prvi dan smo bili u Klaićevoj jer je Toma imao anafilaktičku reakciju na kikiriki.

Hyggekrog-Lilihalodecoration-1a

Nakon toga smo jedva odlučili otići iz Zagreba, ali je srećom bilo jako lijepo. Pokazala sam vam fotke iz Bokammore u Splitu i pripremit ću vam još jedan prilog s obale.

Međutim, ono što je važno za današnju priču je da me predzadnji dan na godišnjem ubola osa. Pola noge mi je utrnulo i opet smo završili na hitnoj. Kada me simpatična sestra pogledala i rekla da moram dobiti injekciju u debelo meso (a znate di je to meso), rekla sam okej, što ćeš sad. Još malo pa ću doma.

Hyggekrog-Lilihalodecoration-1aa

Prva stvar koju sam napravila kada sam došla doma – skočila sam na svoj kauč. I jako me zabolilo to moje debelo meso pri slijetanju. Ali ja sam doma. I sad ću vam pokazati taj kutak na koji sam sletila. 🙂

Kad je ljeto, svima nam je u glavi more. A kad je ljeto i jako jako vruće, kao što je bilo ovih dana, a niste na moru, onda ste vjerujem manje-više blizu klima uređaja. Dio vikenda smo doduše proveli na Medvednici. Svježina šume, dobra klopa i društvo i brzo se zaboravi na vrućinu koja isparava s gradskog asfalta. 

Hyggekrog-Lilihalodecoration-1b

Udobnost na prvom mjestu

Ali čim dođem doma za vrijeme vrućina prvo opalim po klimi i zavalim se u dnevni boravak.

Svi mi jako volimo udobne prostore. Kada ste doma, iskoristite priliku i uredite tu najvažniju prostoriju. Nakon što rasteretite prostor od nebitnih stvari, usisate i obrišete prašinu, udomite cvijeće ili neku biljku, zapalite svijeće (koga briga što nije noć) i izvučete omiljenu knjigu ili novine, garantirano ćete uživati i neće vam niti biti krivo što je vani pakleno vruće, a vi ste doma.

hyggekrog

Kod mene je dnevni boravak spojen s blagovaonicom i kuhinjom. Sve je jedan otvoreni prostor, pun dnevnog svjetla i tu volimo zajednički provoditi vrijeme.

Hyggekrog-Lilihalodecoration-2

Hyggekrog-Lilihalodecoration-2a

Sve faze dnevnog boravka

Dnevni boravak je prošao nekoliko faza do sada. Prvo smo imali kožni bijeli trosjed. Takav komad namještaja nam je bio okej dok smo bili sami nas dvoje, ali sada nam treba family sofa. Pa smo kupili prostranu kutnu garnituru kako bi se svi mogli zavaliti.

Vrlo često mijenjam stolić za kavu, a uskoro planiram montirati crnu lampu na zid. Na zidu se izmjenjuju posteri, a ponekad i raspored postera. Zid iza okvira izgleda fantastično.

Hyggekrog-Lilihalodecoration-2b

Na kauču je uvijek hrpa jastuka i lagani prekrivač. Ponekad se pokrijemo s njim, a dok je jako vruće, koristimo ga i kao podlogu kako bi se bolje rashladili. Kako bi moj suprug rekao: stalno nešto premećeš. Ali mu je zapravo isto jako ugodno, i voli se zavaliti u taj kutak i gledati nogomet, košarku, vaterpolo… a jednom sam ga ulovila i da gleda pikado!

Hyggekrog-Lilihalodecoration-4

Moj hyggekrog

Kako je kompletan dnevni boravak okrenut na jug, često preko dana spuštamo rolete. Jako mi se dopada tako umirujuća atmosfera. Dovoljno mi je da imam takvih pola sata dnevno za sebe da napunim baterije. Ponekad je to odmah nakon posla, a ponekad je to u večernjim satima kad se zavalim i pišem blog. Jako se volim zavući u taj svoj prostor. Danci ih zovu hyggekrog.

Imate li i vi takav kutak u stanu, kutak u koji volite sletiti? 🙂

Hyggekrog-Lilihalodecoration-4a

Pratite me na Instagramu, Facebooku i Lili Halo Decoration blogu.

Hyggekrog-Lilihalodecoration-4b Hyggekrog-Lilihalodecoration-4c

Učitati još
Zatvori