Hungry Mile: Toffifee torta je savršena zimska slastica

Toffifee torta! Totalno fina, prava šećerna bomba i ovom čokoladom, karamelom i prženim lješnjacima je baš nekako zimska. Ako volite Toffifee karamele obavezno probajte. Ipak početak zahtjeva slatko!

Sastojci za biskvit (za kalup 20 –  22 cm):

  • 100 g maslaca (sobne temperature)
  • 160 g šećera
  • Vanilija ili vanili šećer
  • 180 g glatkog brašna
  • 3 jaja
  • prstohvat soli
  • 40 g kakaa + nekoliko žlica mlake vode
  • 3 – 4 žlice vode

Postupak za biskvit:

Pećnicu zagrijati na 180.

Maslac razradite sa šećerom i vanilijom. Dodajte im jaja i dobro povežite. Umiješajte brašno i sol. Na kraju svemu dodajte kakao, koji ste prethodno rastopili u mlakoj vodi – u smjesu rjeđu od paste, dobro pomiješajte. I dodajte još nekoliko žlica vode.

Smjesu rasporedite po namašćenom kalupu i pecite 20 minuta. Provjerite! Trebala bi biti malo “spužvasta” hlađenjem će se stisnuti.

Sastojci za karmelu:

  • 200 g kristal šećera
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 40 g maslaca

Postupak za karamelu:

Šećer otopite u tavi dok ne dobije zlatnu boju, pazite da vam ne izgori. Dodajte vrhnje i kuhajte dalje na niskoj temperaturi, neprestano miješajući, dok se sav karamelizirani šećer ne istopi u vrhnju i dok se ne počne zgušnjavati. Na kraju umiješajte maslac.

Kad se karamel prohladi rasporedite ga po biskvitu. I ostavite da se dobro ohladi.

Sastojci za kremu:

  • 200 g mliječne čokolade
  • 200 g krem sira (Vivis ili sl.)

Postupak za kremu:

Čokoladu otopite na pari, kratko prohladite i dodajte joj sir. Dobro izmiješajte i ohladite.

Kremu rasporedite po karamelu i ukrasite s prženim lješnjacima.

Recept nam donosi Mile Butorac (Hungry Mile) s bloga Jedi do Mile volje. Još odličnih recepata pronađite na njegovom blogu ili Instagram profilu.

Foto: Marija Laća

0