Druženje sa Senjom i Lili – ovako nastaju savršene fotke trenutka

Druženje sa Senjom i Lili – ovako
nastaju savršene fotke trenutka

Ako ste doma trudni, a karakterom hiperaktivniji, ne znači da vam mora biti dosadno!

Uredite stan i pozovite prijatelje na druženje. A ako vam je ta prijateljica Senja Vild, onda imate sreće da usput napravite i lijepe fotke za pamćenje.

Prije pet mjeseci izašla je kolumna Malcom u sredini iliti priča o jednom trudničkom trbuščiću. Taj trbuščić je rastao i rastao… 🙂

Na ovim slikama je negdje u 27 tjednu trudnoće. Te divne fotke je isto napravila Senja. U sljedećih nekoliko kolumni ću vam pokazati kako sam provodila trudničke dane i kako različiti fotografi ulove magične trenutke na svoj način.

Jeste li pročitali jako zanimljivi članak o jednom vjenčanju i tri fotografa nedavno na Journal.hr? Senja je bila jedna od tri fotografkinje koje su sudjelovale u projektu, a kako bi je bolje upoznali postavila sam joj nekoliko pitanja.

O tebi sam čitala objave u Elleu, Cosmu, talijanskom Vogueu, ali vjerujem da postoje mnogi ne toliko poznati časopisi našoj publici u kojima možemo vidjeti tvoje radove. Molim te nam reci koji su to, jer vjerujem da je svima zanimljivo zaviriti u neki novi magazin.

Radove sam slala mnogim online časopisima, a neke od njih možete vidjeti u C-heads magazine, HoopDoop, Nakid magazine, Apple Pie magazine

Pratim te na Instagramu i vidim da si prisutna na jako zanimljivim izložbama i događanjima. Koje su ti nagrade i izložbe bile posebno drage u zadnje vrijeme?

Bilo je tu par samostalnih i nekoliko grupnih izložbi. Jedna od dražih mi je samostalna izložba Prvi krug, u galeriji O3one, u Beogradu. Fotografije mojih najbližih, sklopljene u cjelinu.

Posebno mjesto u mom srcu zauzima i treće mjesto na Bijenalu mlade hrvatske fotografije u Zadru i dvije nagrade na Photodays Rovinj 2015.

Svima si nam poznata po predivnim fotografijama za A’marie. Stalno si prisutna u modnoj industriji, možeš li istaknuti neke od suradnji?

Svaka suradnja mi je draga, ali i posebna na svoj način. Imala sam sreću da sam najčešće radila stvari kroz koje sam mogla provući svoju estetiku. A’marie mi je jedna od onih dream suradnji, a jako su mi bile zanimljive i s Dizajn kolektivom, Anom Mariom Ricov, Braćom Burazerima…

Iako puno radiš u modi, imaš divno oko za interijere i jako lijepo povezuješ modu i interijere. Koji ti je project bio posebno zanimljiv?

Jedan od prvih foto arhitektonskih projekata bio je hotel Bellevue (arhitekti Andrija Rusan&Jasminka Rusan, Nikolina Mikuličić, Tihomir Knezić) u Malom Lošinju. Imala sam svuda pristup dok još zgrada nije bila otvorena za javnost, tako da sam mogla slobodno istraživati i otkrivati neuobičajene vizure. Tada sam dosta naučila o fotografiranju arhitekture. Bila je to velika riba koja je privukla manje. U posljednjih godinu dana bila sam u prilici fotografirati nekoliko privatnih stanova. Naravno, svaki se razlikovao i bio poseban po nečemu.

Gdje pronalaziš inspiraciju, koje su to lijepe stvari i momenti koji te tijekom dana oduševljavaju? Jako dobro loviš emocije u pokretu i svakodnevici, vidim jer te pratim na IG stories.

Dnevno me inspirira vlastito okruženje – ljudi, sjene, zvuci…  mjesta na koja odlazim.

U stanu u kome živim nema puno svjetla, sve do golden houra koji me uvijek kreativno pokrene.

Koja mjesta i gradovi te posebno inspiriraju. Gdje bi voljela otputovati?

U Parizu sam bila samo jednom, ali taj grad ima posebno mjesto u mom srcu. Vjerojatno jer mi se čini da mu nekako pripadam, tamo mogu biti slobodna, opuštena, divlja… tamo mislim da mogu biti sve što želim. Odgovara mi francuski jezik, način života, moda, kultura, pogled na život…

Iako relativno mnogo putujem, željela bih otići u Maroko, Indiju i na Island.

Kako gledaš na društvene mreže i što sve pružaju kreativcima? 

Društvene mreže omogućavaju da se brže i lakše prikaže svoj rad velikom broju ljudi. Takve slobode i pristupačnosti prije, čini mi se, da nije bilo.

S druge strane to omogućava svakom da se predstavi, ali i nazove fotografom, umjetnikom, profesionalcem. Konkurencija je veća, ali i raznovrsnija. Ali kao toliko puta u povijesti medijskih promjena, vjerujem da će na kraju isplivati istinska kvaliteta.

Druženje i fotkanje za jednog sretnika/sretnicu

Trudnoća je srećom dobro prošla i ja sam postala sretna mama dva divna dječaka. S obzirom na to koliko smo uživale u zajedničkom druženju i fotkanju, poželjela sam da i netko od vas ima ovako divne fotografije za pamćenje, savršeno uhvaćene trenutke svakodnevnog života. Zato brzo svi na Senja i Lilihalodecoration Instagram profile da vidite kako do 1. rujna možete osvojiti vlastiti photo session.

Sretna dobitnica je Edi Antonia Brljafa. Čestitke!

Pratite me i dalje na InstagramuFacebooku i Lili Halo Decoration blogu.

Foto: Senja Vild

Učitati još
Zatvori