Kako izgleda djevojačka kad se za sve pobrinu profesionalci

eventastic-djevojacka-4

Prateći društvene mreže ili Pinterest sve smo češće izloženi novim oblicima organiziranja zabava i na pamet nam padaju razne kreativne ideje.

No bez veće pomoći teško je te ideje pretočiti u stvarnost.

Naravno da nije nemoguće i sve se može kad se hoće, ali sigurno vam je barem jednom u toku organizacije bilo kakvog slavlja palo na pamet da sve prepustite u ruke profesionalaca koji će se pobrinuti da svaki detalj bude na svome mjestu. Bilo da se radi o proslavi rođendana, krstitki pa sve do djevojačke i vjenčanja.

eventastic-djevojacka-1

Kako teku pripreme za dan vjenčanja, stres će postajati vaš suputnik. Poljuljat će se svakodnevni odnosi u obiteljskom krugu, s partnerom nećete uvijek biti na istoj liniji, a prijatelje skoro pa i ne viđate… zato je osmišljena djevojačka/momačka zabava. To je tradicionalno bila večer kad bi prijatelji pomagali mladencima da naprave zadnje pripreme za veliki dan, ali u opuštenijoj i bezbrižnijoj atmosferi. Danas najčešće nije tako, nego je to dan za druženje, opuštanje i resetiranje prije finalne dionice.

eventastic-djevojacka-7

Dan koji ćete provesti s prijateljima, može biti i vikend (a ne samo par sati) i to najčešće 2 vikenda prije samog dana vjenčanja. Ono što remeti taj antistresni dan je njegova organizacija. Sve više mladenaca zna što žele i žele sami organizirati svoja druženja. Naravno ta dodatna organizacija donosi još stresa, pa zato nekada ta uloga pripada kumovima ili bliskim prijateljima. Angažman tima koji će pripremiti djevojačku/momačku zabavu sve je češći i sve zahtjevniji. No to su ipak uspomene koje traju vječno.

eventastic-djevojacka-11

Djevojačka zabava iz snova

Želeći vam dočarati jedno od najljepših mogućih “Pinterest rješenja” jedne djevojačke zabave obratili smo se Studiju Eventastic koji je zajedno sa svojim suradnicima stvorio dan za pamćenje. Ovaj korak u organizaciji cijelog vjenčanja rijetko tko preskače, a bridal brunch u zelenilu svakako je iskustvo koje bi brojne mladenke poželjele. Djevojačka se odvila kao poslijepodnevno druženje u dvorištu mladenke u društvu njene kume i dvije najbolje prijateljice. Mladenka je zamislila nježnu, ležernu, priču, ali finu i s puno slastica.

eventastic-djevojacka-22

Iako nas je okruživalo veliko imanje curke smo smjestili u skrovitijem kutku dvorišta, kao bi se bezbrižno opuštale. Glavni dio druženja bio je stol gdje su se uz šampanjac gledale slike, prepričavale uspomene, stvarale nove i gdje se uživalo u finim zalogajima.

Svi detalji na mjestu

Cure su dočekale male kutijice u kojima su bile posebne ogrlice, kao simbol prijateljstva i kao komad nakita koji će nositi na vjenčanju. U kutijici za mladenku bila je ogrlica koju su cure posebno osmislile samo za nju. Sve su dočekale japanke za bezbrižnije šetanje po travi i naravno lak koje su sve taj dan i nosile.

eventastic-djevojacka-14

eventastic-djevojacka-15

Mali bar bio je tu da drži sva pića na jednom mjestu. Posebno osmišljeni sladoledi otapali su se u čašama pjenušca kao specijalno piće samo za njih. Krafnice u obliku prstenčića i voćni korneti osvježavali su po dolasku. Voćni kornet je dobra alternativa za neki voćni pladanj, ako nemate puno gostiju. Možete voće smjestiti u kornete kako se ne bi sušilo i da se izbjegne prljanje tijekom jela.

eventastic-djevojacka-23

eventastic-djevojacka-18

Mladenka kao veli ljubitelj slatkiša, zamislila je svoju čarobnu tortu. Naravno bila je prevelika i prebogata za 4 dame, ali smo našle načina kako da to riješimo. Torta je u konačnici bila baš onakva kakvu je poželjela, ali jestivi je bio samo posljednji kat. Ukoliko želite tortu iz snova, a ona zbog toga kako ste je zamislili je prevelika ili mala, manipulacijom stiropornih torti možete postići isti efekt.

eventastic-djevojacka-2

Njezino veličanstvo torta

Izgled torte inspiriran je kasnom jeseni, kupinama, velikim vrtnim ružama i naravno stilom cijele zabave. Grafička priprema svih detalja i crteže koje smo osmislili za papirnati dio prenijela se čarobnim rukama slatke vile Monike Kos na ovu divnu tortu. Od svojih prijateljica na poklon je dobila prekrasne drvene figure u okviru, izrađene i oslikane po njihovim fotografijama. Miljan koji stoji iza brenda Daska&Letva je vještim rukama dao novi smisao i život starom drvetu dok je Valentina, vlasnica brenda Ilustracija Tika svojim crtežima podarila karakter i osobnost. Personalizirani poklon je onaj poklon koji bi mi uvijek odabrali.

eventastic-djevojacka-6

Želite li svoju zabavu ili zabavu svoje prijateljice prepustiti stručnjacima, eventastic tim možete angažirati putem službene straniceInstagrama ili se javite na adresu eventastic_studio@yahoo.com.

A prije organizacije bilo kakve djevojačke zabave morate znati sljedeće

Dečki:

Oni su nešto jednostavniji po pitanju organizacije (kao i inače) tako da su i pripreme oko njihovog dana jednostavnije. Najčešće kum u dogovoru s mladoženjom smišlja kako će se dečki družiti. Ukoliko se radi o jednom danu odlazi se na neku večeru, organizira se druženje u klubu ili večer pokera. Ako se odlazi na vikend onda se unajmljuje kuća s bazenom, biljarskim stolom, terenom za neki sport, dio dana sigurno provode na otvorenom u nekom natjecateljskom duhu, pa tako često se odluče za paintball, carting i slično. Večeri su rezervirane za roštiljanje i pokoje piće. Jednostavno, kao i inače. 🙂

eventastic-djevojacka-16

Cure:

One (kao i uvijek) naprave čaroliju i od svog dana s prijateljicama. Organizacija djevojačke večeri ima više opcija pa evo na koji izbor se cure najčešće odlučuju.

Večernji izlazak – (bachelorette party) odluka najčešće pada na restorane koji imaju privatni dio ili kao separe ili kao zasebnu prostoriju. Stol se uvijek pomno ukrašava detaljima, personaliziraju se poklončići za goste, obavezan je kutak za fotografiranje… nakon večeri i druženja, cure odlaze u klub na uživanje u glazbi i plesu. Drugi dio večeri puno je neformalniji od prvog. Dodatnu atmosferu podići će angažman profesionalnih glazbenika, koktel majstora ili make up artista.

eventastic-djevojacka-20

Dnevno druženje – (bridal shower) je u biti darivanje mladenke. Druženja su najčešće u domu mladenke, njenih roditelja ili kume. U toplim mjesecima znaju biti na terasi ili dvorištu. Druženje je u potpunosti opušteno i bezbrižno. Iako su opet prisutni svi detalji, koji će taj dan učiniti posebnijim ne postoje neke određene norme. Cure sjede i na travi, obučene su jednostavnije, jede se finger food, mladenka u jednom trenutku otvara sve poklone. Na takvim zabavama nerijetko su prisutne i ženske članice mladenkine obitelji (mama, baka, tetka…). Možete gošćama organizirati manikiranje/pedikiranje, friziranje, ocrtavanje kanom, masažu ramena ili stopala ili neku sličnu aktivnost kako bi im dan učinili opuštenijim i nezaboravnijim.

eventastic-djevojacka-17

Napomene za zabavu na otvorenom:

  • svakako zapaliti svijeće protiv komaraca
  • biti sigurni da vam prognoza neće pokvariti planove, ili imati rezervni plan
  • za toplijih dana pobrinut se da insekti nemaju pristup hrani
  • goste upoznati o kakvoj je zabavi riječ, kako bi se prigodno obukli i obuli
  • imati dekice i pašmine za kasne večeri
  • imati šlapice i japanke za bezbrižno hodanje po travi

eventastic-djevojacka-3

Ženski vikend – sve češće djevojačka druženje nemaju više uzvanica kao nekad. Mladenka oko sebe okuplja tek nekoliko najbliskijih prijateljica i onda otputuju negdje na vikend. To može biti neki spa resort, shopping izlet ili vikend u nekom dragom gradu.

Neka posebna ženska druženja, najčešće večernja mogu biti i tematskog karaktera, gdje se onda traži prostor koji će se bolje uklopiti u sve dekoracije koje će pomoći stvoriti željenu atmosferu. Na pozivnicama je tada strogo definiran dress code, kako bi sve bile posebne. Česte su teme tematskih djevojačkih zabava osmišljene prema dragom filmu, knjizi, povijesnom razdoblju i naravno u tom slučaju mašta je pokretač i opcija je beskrajno puno.

eventastic-djevojacka-13

Prilikom organizacije zabava za prijatelje, najvažnije je staviti naglasak na prijateljstvu. Organizirati dovoljno aktivnosti kako bi se družili s prijateljima, ispričali stare anegdote i stvorili nove. Paziti da gosti ne voze tu večer sami ili da im se osigura mjesto gdje će prespavati. Pripremiti “paketiće protiv mamurluka” dovoljno vode, aspirina, žvakaće i poneku energetsku pločicu. Svakako se fotografirati i pripremiti neke sitnice kao poklončiće koje će gosti ponijeti kao uspomenu na Vaš zajednički dan.

eventastic-djevojacka-12

eventastic-djevojacka-8

eventastic-djevojacka-21

Foto: Sanja Jagatić

2