Kako urediti kutak za sebe u maloj spavaćoj sobi?

Kako urediti kutak za sebe u
maloj spavaćoj sobi?

Prije nego li je beba Matej došao u naše živote, u spavaćoj sobi je bio moj mali radni kutak.

Kutak u kojemu sam pisala i radila. Bila sama.

U ostatku stana je uvijek neka akcija, ili se klinci igraju, ili dolazi buka s televizije. Meni to nikako ne odgovara jer kada izdvojim vrijeme za opuštanje uz magazin ili knjigu, ili pisanje bloga, mora mi biti mirno i ugodno.

Kako je Matej preuzeo moj radni kutak, i pretvorili smo u kutak za bebu, ja sam morala malo preurediti spavaću sobu kako bi mi i dalje bila lijepa i ugodna za rad. Volim tu boraviti, sjedim na krevetu, pišem ili čitam. U ovoj sobi je jako mirno i to meni odgovara. Osim što mi je potrebna mirna atmosfera za kreativnost, trebam mir i ugodu za spavanje.

Kako vam nisam dugo pokazala fotke sobe, uglavnom pokazujem kutak za bebu, red je da posvetim jednu cijelu kolumnu spavaćoj sobi. Ali onom dijelu u kojem najviše boravim ja.

Kutak za rad i uživanje

To je mala soba, ima svega 10 kvadrata. Na jednoj strani zida je velika staklena stijena i izlaz na balkon, odmah nasuprot kreveta. Lijevo od kreveta je veliki ugradbeni ormar, preko cijeloga zida. S desne strane je kutak za bebu.

Meni ostaje krevet, ormarić pored kreveta i police za knjige koje se nalaze pored ulaza u sobu. To je jedna mala niša koju sam dobila tako da smo vrata koja vode u sobu pomaknuli prema predsoblju koje ionako ne služi ničemu. Ovako sam dobila prostor za knjige i magazine i gadgete. Sve što mi treba je
tu. Kreme i kozmetiku uglavnom držim pored kreveta u maloj kutiji.

Zid sam prebojala Kalklitir bojom u nijansu pijeska. O samoj boji i tehnici bojanja sam vam već pisala, pa koga zanima neka otvori kolumnu na tu temu. Boja je netoksična i odmah nakon bojanja možete sigurno
boraviti u prostoru. Na strop sam postavila novu visilicu koja je ručni rad, naručena iz Francuske.

Krevet je jako star, već mu je i vrijeme da se zamjeni. Ali dok ne nađem pravi, preživjet ću. Nikada ne valja brzati s odlukama i sigurna sam da ću naći ono što tražim. Posteljina koju koristim je baš jako ugodna, pamuk i lan. Uživancija je provoditi vrijeme na krevetu.

Tajna je u malim stvarima i detaljima …

Cvijeće koje sam stavila pored kreveta, ubrala sam na nađem balkonu. Što to nije divno? Odmah pored je i jedno od mojih omiljenih ulja za njegu kože, organska kozmetika.

Na polici se vidi i bluetooth speaker. Teško da u mali prostor može stati neki veliki gadget, ali danas je tehnologija toliko razvijena da i iz malih aparata izlazi predivan zvuk.

Vjerujem da s par manjih izmjena kao što je boja zida, kvalitetna rasvjeta, ugodna posteljina, muzika, odlična kozmetika, možete izmijeniti doživljaj prostora u kojemu se želite osjećati dobro i opustiti. Važno je da nam je dom takav i da nas nahrani energijom. Vibes speak louder than words.

Učitati još
Zatvori