Kako smo uredili radni kutak za našeg školarca

Kako smo uredili radni kutak za
našeg školarca

Smijem se sama sebi kako vrijeme brzo leti. Kao da sam jučer krenula s preuređenjem Tomine sobe.

I ne samo da smo uspjeli preurediti sobu da izgleda čarobno, nego smo dobili i još jedno dijete!

Pa vam sada odmah najavljujem makeover kroz par godina kada ćemo sobu dijeliti na dva dijela. 🙂 Knauf će dijeliti sobu za jedinog u pubertetu i drugoga u pretpubertetu.

Ako nam se u međuvremenu ne dogodi treće, pa ćemo morati opet mijenjati planove.

Počela je škola, Toma je krenuo u prvi razred. Drago mi je da smo odgodili polazak za jednu godinu jer je on sada baš spreman. Jako je ponosan i zadovoljan što je školarac. Pa smo se nakon uređenja jednog dijela sobe, sada ozbiljno prihvatili uređenja radnog kutka. Najvažnije je izabrati radni stol, sve ostalo je puno lakše za pronaći i organizirati.

Radni kutak po mjeri djeteta

Ali izabrati radni stol stvarno nije lako. Razmišljate baš o svemu, imate li dovoljno prostora i hoće li vašem djetetu biti ugodno sjediti za tim stolom?

Toma je jako visok za svoje godine. Do sada je pravilno rastao, nije bilo nekih većih skokova. Ali raste jako, jako brzo i ako tako nastavi, jednoga dana bi mogao imati 190 cm. Ja sam vam jedna od onih mama koja sve to prati po krivuljama i tablicama 🙂

Već sada izgleda smiješno kada sjedne za dječji namještaj jer je visok gotovo kao malo niža odrasla osoba. Odlučili smo da njegov radni stol mora pratiti njegov rast i da ne želimo imati komad namještaja koji za par godina neće služiti ničemu.

Sjećam se kako sam ja naglo izrasla krajem osnovne škole i počela sam se jako grbiti za stolom, a nogama sam lupala po pregradi ispod stola. I danas imam taj problem kada sjedim za lošim radnim stolovima i to me jako smeta.

Zato smo se odlučili za Moll Champion radni stol. Nedavno je u ovom članku detaljno pojašnjeno sve o tom genijalnom proizvodu.

Zašto baš Moll Champion stol?

Jedna od glavnih karakteristika stola je ergonomska podesivost. To je ono što nam je bilo najvažnije. Uz tu karakteristiku, stol ima hrpu fora poput nagiba radne plohe. U našem slučaju je to lijeva strana jer je Toma dešnjak. Da je meni bio takav stol, pa crtala i pisala bih na njemu non stop! Sada mi dođe da prilagodim visinu i sjednem na njega završiti obaveze oko bloga.

Magnetska ploča protiv klizanja onemogućuje padanje stvari sa stola. Dobijete prefora veliko ravnalo koje se, zbog magneta, čvrsto drži uz površinu i nema brige od padanja. Baza stola ima nevidljive kotačiće koji omogućavaju jednostavno premještanje stola, prostrani prostor u stražnjem dijelu stola uredno sprema kablove dok velika ladica na prednjoj strani može čuvati ama baš sve što djetetu treba.

Uz stol se dobije kuka na kojoj možete držati školski ruksak. A na stolu dolazi držač za knjige. Ja sam kao dijete morala stavljati neke čvrste predmete da mi drže stranicu. Često je to bila i čaša vode, pa je znala završiti po svim papirima. A klinci danas imaju ovako cool stvari!

Tko god je od odraslih vidio radni kutak, rekao je da bi i on htio takav stol. 🙂 S obzirom na to da je moj radni stol postao prematalica za bebu, mislim da ću se preseliti u Tomin radni kutak dok je on u školi.

Nova boja zida

Boja na zidu je pažljivo odabrana. Htjela sam da je nježna i umirujuća, a da se namještaj lijepo ističe. Svi koji prate blog na Instagramu, mogli su vidjeti kako je jednostavno i brzo srediti komad zida. A kako je tek sve izgledalo prije bojanja? Uh, neuredno, s hrpom naljepnica po zidu i tonom razbacanih kutija po podu. Nije loše svako malo uzeti jedan kutak u prostoriji i detaljno ga srediti. Nemojte si davati velike zadatke, tipa srediti cijelu prostoriju. Svi smo danas kratki s vremenom, i kako ne uspijemo sve iz prve riješiti, odustajemo. Ovako malo po malo sve dođe na svoje. Mi smo prezadovoljni kako je ispalo i sada je soba odlična.

Pogledajte kako se radni kutak divno uklopio s ostatkom sobe. Odmah pored je komoda i prostor za igranje. Igračke su organizirane u kutije, vreće i iza zatvorenih vrata komode. Prostor se može lako očistiti, a to je jako važno jer je onda bolja energija za učenje. Jako mi je važno da u prostoriji vlada mir i sklad. U takvom prostoru se može biti kreativan, a i bolje spavati.

Još nismo gotovi…

Nama je sada na redu odabrati dobar radni stolac, rasvjetu na stolu i iznad stola te neke detalje poput polica. Nemojte biti razočarani ako niste još stigli srediti radni kutak za vašeg školarca. Njima je na početku najbitnija vaša podrška, kada sve sjedne na svoje mjesto, odite isprobati stol u dućan Male stvari. Neka dijete sjedne za stol, probajte podesiti visinu, nagibe, poigrajte se. Bacite oko na interijer samog dućana. Meni je to jedan od najljepših interijera u gradu. Nakon toga u šetnju po Bundeku koji je u samoj blizini.

Sretno svim dragim klincima. Steknite radne navike, nova prijateljstva i naučite pomagati jedni drugima. To je ono što je najvažnije! ♡

A sve druge pothvate pratite me na InstagramuFacebooku i Lili Halo Decoration blogu.

Učitati još
Zatvori