Jedno jako cool mjesto u Ljubljani

Jedno jako cool mjesto u Ljubljani

Biro-Bistro-Lilihalodecoration-2a

Zaletila sam se u Ljubljanu s mojom Ninom.

Vodim vas u Biró, novi bistro na Gornjem gradskom trgu u Ljubljani. Ovo je mjesto po mom ukusu!

Cijeli dan se poslužuje jako fina hrana u divnom interijeru i jede se iz handcrafted tanjura sa zlatnim priborom za jelo.

Biro-Bistro-Lilihalodecoration-1b

U Ljubljanu smo došle oko 10 sati, s veseljem napustivši Zagreb koji se kuhao na 40 stupnjeva. Za Ljubljanu su rekli 34. Mislila sam kako će nam biti idealno. Bingo, to je to. Međutim, Nina je na kraju cijeli dan slušala kako je meni jakooo vruće. Valjda sam toliko zabrijala na Skandinaviju pa mi je malo toplije nego drugima. 🙂

Srećom su u gradu, na skoro svakom uglu, postavljene pipe s pitkom vodom. Klinci se prskaju, neki ljudi su skroz močili glave, a ja sam na svakoj hladila noge u natikačama.

Biro-Bistro-Lilihalodecoration-1

Cool bistro Biró

Ako živite po pravilu da svaka 2-3 sata treba nešto pojesti, brzo dođe vrijeme za ručak. Uputile smo se na Gornji gradski trg broj 15 u Biró Bistro koji je otvoren u svibnju ove godine.

Biro Bistro

Prostor je opremljen po ukusu vlasnika Roberta Henigmana u suradnji s arhitekticom Petrom Zupančič.  Na ulasku prvo zamjećujem predivnu rasvjetu nizozemskog branda Os and Oos i vintage bijeli café aparat La Marzocco. Stolovi su visoki i od tamnog mramora, a klupe su kožne. Zid je ružičast. Da da, jako lijepe roza boje. Hrana je servirana na keramici Hane Karim i Serax posuđu, a zaposleni nose lijepe dizajnerske pregače Petre Zorec.

Biro-Bistro-Lilihalodecoration-1c

Na brunch u Ljubljanu

Bistro je otvoren svaki dan od 9 do ponoći, a hrana se poslužuje do 22 sata. Posebno mi se sviđa što poslužuju brunch sve do 16. Voljela bih raditi blizu takvog lokala!

Na meniju imaju sve, od jaja na oko sa špekom, lososa, domaćih sendviča, raznih vrsta mesa, veganska i bezglutenska jela, svaki dan se pripremaju svježe slastice i redovito obogaćuju ponudu s novim jelima. Vjerujem da bi tu svatko mogao pronaći nešto za svoj ukus. Sve što smo jeli je bilo jako fino. Jedino me iznenadilo što nemaju menu na engleskom, pa smo se malo zbunile oko nekih naziva, ali je ekipa u bistrou bila jako simpatična. Objašnjavali i rukama i nogama dok nismo shvatile. 🙂

Biro-Bistro-Lilihalodecoration-1g

Biro-Bistro-Lilihalodecoration-1f

Nakon klope naručile smo kavu koju poslužuju u roza šalicama na predivnim sivo-zelenim stolovima na terasi koja gleda na stari dio grada. Uživale smo u svakom trenutku, okusu i boji.

Biro-Bistro-Lilihalodecoration-1i

Sljedeći puta kada ste u Ljubljani, obavezno navratite. Ja ću drugi put povesti muža. Srećom, malo mu se miješaju boje pa neće niti primijetiti da pije kavu iz roza šalice. 😉

Biro-Bistro-Lilihalodecoration-1j

Pratite me na Instagramu, Facebooku i Lili Halo Decoration blogu.

Biro-Bistro-Lilihalodecoration-2e

Biro-Bistro-Lilihalodecoration-2f

Biro-Bistro-Lilihalodecoration-2d

Učitati još
Zatvori