Afirmacije i kako je uopće moguće promijeniti misli

Afirmacije i kako je uopće
moguće promijeniti misli

afirmacije

Samo jedna mala pozitivna misao je dovoljna da promijeni cijeli naš dan!

Upravo toliko malo je potrebno da bi vaš dan krenuo u smjeru u kojem želite ići.

Život je uistinu vrlo jednostavan, ono što dajete to pronađe načina da vam se vrati. A sve kreće od naših misli i osjećaja, koliko god se to, još uvijek, nekima činilo neprihvatljivo, smiješno, bezveze ili nebitno.

Zašto se tako kasno susrećemo s filozofijom pozitivnog razmišljanja i afirmacijama i zašto nas nisu tome učili dok smo bili mali? Upravo zato jer je to nešto „drugačije“, a nije bilo dobro isticati se ili biti drugačiji. Odnosno sve što nije „normalno“, nije dobro koristiti. Odrastali smo na drugačiji način, iako često bez dovoljno samopouzdanja i samopoštovanja. Bez neke pretjerane povezanosti sa sobom i ljubavlju prema sebi, kao i bez dovoljno podrške i pažnje. Sve to nismo tada puno niti osvještavali, već to polako ispliva na površinu kada odrastemo i kada nas život suoči s nekim od izazova, zbog kojeg se želimo pokrenuti, mijenjati ili napredovati.

afirmacije

Uzmite život u svoje ruke

Kao djevojčica često sam bila neshvaćena i nepodržana. Ono čega sam se doista naslušala u životu, pa čak i u kasnijoj životnoj dobi bilo je „Ah ti si tako osjetljiva, preosjetljiva…“ Bila sam tiha, nevidljiva, i pomalo nebitna. Dok u jednom trenutku svog života, nakon puno padova i situacija u kojima sam se našla s još jednim „udarcem glavom u zid“, nisam duboko odlučila pronaći način kako to promijeniti i konačno uzeti svoj život u svoje ruke. I bez obzira na svu preosjetljivost i sve ono što se razlikuje od „normalnog“ pretvorila sam u svoju prednost, svoju najjaču sposobnost i talenat – svoj alat za uspjeh.

afirmacije

Sve to sada ima smisla, jer da je bilo drugačije i da sam imala to što sam željela i trebala, ne bih pronašla ovaj divan put na kojem se nalazim. Kao ni predivne mogućnosti da pomognem, prvo sebi, a onda i ljudima oko sebe, da ih podsjetim koliko vrijede i zaslužuju i koliko su voljeni samim time što postoje. Sve se može naučiti, pa tako i pozitivno razmišljanje. Ako želite biti sretni i uspješni u svom životu, izrastati u pozitivnu, ispunjenu i sretnu osobu, ono što prvo trebate naučiti je voljeti sebe. Pozitivne misli i afirmacije će vam, na jednostavan i djelotvoran način, u tome pomoći.

Ne dajte da netko drugi živi vaše snove

Zašto ne biste krenuli od jutra, ne čekajući neko bolje vrijeme, tjedan ili mjesec, već od idućeg jutra, od sutra?! Ne dozvolite da život prolazi kraj vas, da netko drugi živi vaše snove jer vi niste imali dovoljno snage i vjere u sebe. Bez obzira jesu li vas podržavali, voljeli, zanemarivali ili neprimjećivali, uvijek možete odabrati da sljedeće jutro bude vaš novi početak. Nema isprika! Ako ih krenete nabrajati, uvijek ćete imati što za nabrojiti i pronaći još poneki dodatni izgovor. Tako je lakše, kretati se prema ustaljenim i naučenim obrascima. Ono nešto novo i lijepo što vas čeka kada se prepustite životu da vas vodi, nećete imati prilike upoznati ukoliko ne izađete iz svoje sigurne zone, vođeni pitanjem: „Što ako ne uspijem“. Uvijek bi se trebali pitati „A što ako uspijem?“. Kada si postavite ovo drugo pitanje, već se polako počinje mijenjati i vaša percepcija.

afirmacije

@laurdiy

Ako želite promijeniti svoje misli, dajte si priliku osvijestiti da na tisuće misli dnevno prođe vašom glavom. A samo one kojima dajete značenje i emociju postaju događaji. Sasvim je u redu ne razmišljati pozitivno svakog trena i stalno. Kao što se izmjenjuje dan i noć, kiša i sunce, tako se izmjenjuju i naše misli, koje dolaze, prolaze i odlaze, kao i sve naše emocije. Zapamtite da se radi o mislima, a misli uvijek možemo mijenjati.

Afirmacije su divan alat koji vam može biti odlična podrška prema pozitivnijem razmišljanju. Podsjetimo se da su afirmacije pozitivne rečenice izgovorene u sadašnjem trenutku koje ne sadrže negaciju. Što ih više i češće budete ponavljali to ćete im prije dati značenje. Poanta je privući emociju koja je potrebna da bi ta afirmacija djelovala i da bi se ostvarilo upravo ono što ste ponavljali.

afirmacije

Afirmacije:

Sposoban/sposobna sam kreirati nove pozitivne i podržavajuće misaone obrasce.
Ono što mislim danas, kreira moju budućnost sutra.
Gajim samo pozitivne misli jer one privlače pozitivne situacije, ljude i događaje u moj život.
Podržavam i hranim samo one misli i obrasce koji me vole i podržavaju.
Dopuštam svojoj intuiciji da me vodi prema pozitivnom razmišljanju.

Foto: Instagram, Unsplash

lakoca-zivljenja.hr
[email protected]

Učitati još
Zatvori