Ove preslatke torbice u obliku srca sada nose svi, evo gdje možete nabaviti svoju
Ove preslatke torbice u obliku srca sada nose svi, evo gdje možete nabaviti svoju

Ove preslatke torbice u obliku srca sada nose svi, evo gdje možete nabaviti svoju

Nakon viralnih balerinki francuskog brenda Alaïa, iz te modne kuće sada dolaze preslatke torbice u obliku srca. Svi su poludjeli za torbicama, a mogli smo ih vidjeti na Seleni Gomez i Elsi Hosk. Sada su popularnost pronašle u street styleu i sve češće ih viđamo. Jasno je da su Alaïa torbice tu da ostanu i predviđamo joj kultni status. Zašto su svi toliko zaljubljeni u ovaj modni dodatak?

Alaïa torbice su svima ukrale srce

Torbe koje imaju nekonvencionalan oblik već su neko vrijeme tema u svijetu luksuza. Na pistama smo tako mogli vidjeti torbe u obliku golubova, bundeva i kostiju, a brend Alaïa smislio je ipak nešto manje dramatično. Neodoljive torbice u obliku srca koje izgledaju bezvremenski. To su shoulder bags napravljene sa zaobljenim pretincem tako da podsjećaju na srce, a na vrhu imaju skroman kožni remen ili lančić. Linija srcolikih torbi je nazvana Le Cœur, a izašla je prošlu zimu. Ipak, tek sada je stekla širu popularnost. Toliku da je pretekla Adidasove Gazellice te Bottega Venetine naušnice u obliku kapljice po traženosti.

Le Cœur je novi moderni klasik. Torbice su razigrane, a u istu ruku i elegantne. Zahvaljujući svom jednostavnom, ali grafičkom dizajnu, više su nego šik.

Viralni status

Kreativni direktor Alaïae, koji je i zaslužan za dizajn torbica, Pieter Mulier, otkrio je kako sve više različitih žena nosi Le Cœur torbice te kako su prepoznale da je to torba za cijeli dan. Torbica je gotovo karikaturnog oblika. Napravljena je od devine i metalik kože, a dolazi i u raznim bojama. Najklasičnija je crna torbica s remenom ili zlatnim lancem. Srcolik oblik svakako nije uobičajen za jednu torbicu, ali standardne je veličine te se prilagođava svakodnevnim potrepštinama. Le Cœur je stoga, izrazito funkcionalna i niti malo nepraktična kao možda neke njene prethodnice.

Elegantna jednostavnost

Le Cœur torbica mogla je krenuti u totalno drugačijem smjeru. Mogla je biti nadrealistična i gledana više kao umjetnička skulptura, ali to nije u duhu brenda Alaïa. Njihova torbica je minimalna i elegantna, a dovoljno upečatljiva i razigrana, poput srca suptilno nacrtanog na papiru. Već sada možemo reći kako je Le Cœur više od torbe. Ona je i motiv elegantne jednostavnosti koja predstavlja bezvremensku ljepotu.

Ako vas već nije osvojio, ovaj romantični dizajn podići će svaki outfit. Odlična je torbica za vjenčanja i slične evente, a dobro paše i uz casual kombinacije poput traper hlača i bomber jakne. Za pravi francuski štih, najbolje ju je upariti s malom crnom haljinom i izgledat ćete kao da ste ispali iz Emily in Paris. Mi vam u nastavku donosimo najljepše Alaïa Le Cœur torbice, ali i nešto povoljnije alternative.

alaia
Alaïa
alaia
Alaïa
alaia
Alaïa
alaia
Alaïa
alaia
Alaïa
alaia
Alaïa
alaia
Alaïa
alaia
Alaïa
H&M
H&M
zara
zara
zara
zara
primark
primark
lola mae
lola mae

Foto: Alaïa, MyTheresa, H&M, Zara, Primark, Amazon, Instagram (@hoskelsa, @annabaranska_, @maisonalaia, @pernilleteisbaek, @ileniatoma_, @j_unique_one, @aleks.dany)

Učitati još
Zatvori