Najnovija modna opsesija: Zendaya vraća tenniscore stil u fokus, a mi smo više nego zadovoljni
Najnovija modna opsesija: Zendaya vraća tenniscore stil u fokus, a mi smo više nego zadovoljni

Najnovija modna opsesija: Zendaya vraća tenniscore stil u fokus, a mi smo više nego zadovoljni

Kada trend u svojem nazivu sadrži core, poput corpcore ili mermaidcore, odmah znamo da se radi o popularnoj ideologiji koja je zavladala modnom scenom. Ovoga puta riječ je o stilskoj ideologiji koju smo religiozno pratili prošle godine, a uz pomoć Zendayinih atraktivnih i chic kombinacija inspiriranih tenisom, vraća se tenniscore trend. Povodom promocije novog filma Challengers, u kojemu Zendaya ima vodeću ulogu, poznata glumica je posljednjih mjesec dana nosila samo šarmantne i profinjene tenniscore kombinacije. I tako je dreamy sportska estetika opet u fokusu za proljeće i ljeto.

Zendaya tennis core Profimedia
zendaya / profimedia
Zendaya tennis core Profimedia

Povratak sportske ideologije

Tenniscore stil savršen je spoj moderne mode i nostalgije. U skladu s trenutnom modnom opsjednutošću retro komadima, tenniscore kombinira chic sportski vibe s vintage estetikom.

Kao što je tipično za odjeću na terenu, paleta tenniscore stila sastoji se od nenaglašenih silueta i boja: bijele, krem, žute, zelene i tamnoplave izgledaju sjajno u odnosu na kolorit teniskog terena. Također, klasične mini haljine za vježbanje, plisirane suknje, pamučne polo majice, bijele čarape i šilterice su must-have za rekreiranje popularne ideologije.

Ljubitelji udobnosti i praktičnosti obožavat će najnoviji trend street style mode. Odjevni komadi su od udobnog materijala te nosivi u raznim kombinacijama i đirovima. To dobro zna i Zendaya, čije tenniscore kombinacije odišu elegancijom i luksuzom.

Zendaya tennis core Profimedia
Zendaya tennis core Profimedia
Zendaya tennis core Profimedia
Zendaya tennis core Profimedia

Tenniscore = moda + sport

Estetika tenniscore stila odiše luksuzom i elitom jahtaških klubova, a obilježena je već spomenutim mini plisiranim suknjama, pletenim puloverima, koledžicama i čarapama (naravno u bijeloj boji) i jednostavan je stilski spoj mode i sporta.

Brojne influencerice i supermodeli poput Camille Charriere i Belle Hadid često možemo vidjeti u plisiranim suknjama, kratkim ili onim trenutno popularnijim modelima midi duljine. Timeless modna ikona i princeza Diana je također u 90-ima obožavala tenniscore stil. Upravo je ona jedna od najvećih inspiracija brojnih dizajnera i nostalgičnih trendova koje pratimo iz sezone u sezonu.

Ne bih nikada došao na teniski teren u kratkim hlačama i teniskoj majici. Po hlače idem Damonu Dashu, po košulje Ralphu Laurenu. Ovo je moja verzija teniskog sata – to je Piaget iz 60-ih, rekao je legendarni André Leon Talley u dokumentarcu 2009. godine.

Tenniscore kolekcije

Modne kuće Miu Miu i Lacoste i sami kroz kolekcije lansiraju šarmantne komade inspirirane ovim profinjenim sportom, a kako to obično biva ubrzo su se inspirirali i high street brendovi.

Nedavno je Mango predstavio najsofisticiraniju stranu tenisa s retro detaljima u vidu nove sportske Mango Tennis Club kolekcije.

Kratke hlače, plisirane suknjice, šarmantno krem pletivo, prugaste polo majice, ali i modni dodaci poput platnenih torbi i šilterica nesumnjivo će preplaviti grad te Instagram profile modnih influencerica.

Također, i ostali high street brendovi poput Zare u svojoj ponudi imaju preslatke suknje, bijele plisirane haljinice i profinjene majice s kragnom u tenniscore stilu za koje ne sumnjamo da će vrlo brzo nestati s polica.

Foto: Mango, Zara, Profimedia, Instagram

Učitati još
Zatvori